perjantai 11. lokakuuta 2013

Askartelua kokkareille

"Kas, on Mikki merelle lähtenyt, pikku kaarnapurrellaan,
ja vaikk' onkin tuuli vain yltynyt, Mikki laulaa innoissaan:
Hiiulihei. Huolta nyt ei. Merimies näin käy merta päin !
Hiiulihei. Merimies ei pelkoa tunne ei !"

Meri ei ole vielä jäässä, joten vielä ehtii nostaa purjeet. Meillä valmistaudutaan viikonloppuun pienellä napostelulla. Nämä pienet "jollat" olen tehnyt RuisSipsistä, johon olen laittanut pienen pyöreän juustoviipaleen (muottina oli pullonkorkki). Purjeena on basilikan lehti ja lastina palanen oliivia :)

Ruissipsejä on myös maustettuna versiona, ja päätin kokeilla sour cream -vaihtoehtoa, eikä muuten ole hassumpi. Hammastikkujen kanssa saa hiukan varoa, ettei lehti repeä, mutta muuten aika helppoa sormisyötävää. 


Purjeveneiden lisäksi teen muutamia alkupaloja muillakin täytteillä. Nämä sipsit ovat rapeita, joten pieni kosteus ja pehmentyminen saattavat tehdä vain hyvää.


Täällä on aivan upea perjantainen auringonpaiste. Kävelylle olisi kiva ehtiä päivällä, valoisaan aikaan. Eilenkin ehdin vasta illalla "radalle", joten hämärissä sai sitten hiipparoida.


Piipahdin uteliaisuudesta myös kirjastossa. Esille oli laitettu tuoreen Nobel-palkitun kirjailijan teoksia. Niinpä sitten nappasin yhden Alice Munron kirjan luettavaksi. Novellit ovatkin jääneet muun lukemisen jalkoihin. Nytpä siis täytyy sivistää hiukan itseään palkitun kirjailijan teksteillä.


Jokos siellä on perjantai-fiilistä ilmassa? Täällä ollaan oltu reippaita. Aikasemmin juttelinkin blogissani englannin kurssista, joka kestää vielä ensi viikon. Olen tehnyt kiltisti kolme esseetä, ja vielä olisi ensi viikolla loppukoe. Kyllä luetun ymmärtäminen on niin paljon helpompaa kuin oman tekstin tuottaminen englanniksi. Varsinkin, kun kyseessä ei ole mikään turistienglanti, vaan aika haastavia aiheita. Onneksi sanakirja löytyy netistä, ettei tartte koko ajan plarata jotain paksua opusta pienellä präntillä.

Olisihan tässä vielä siivoustakin jäljellä. Lisäksi olen buukannut marraskuuksi ihan ensimmäiset sisustuskutsut kotiini. Jess. Olen ihan innoissani tästä.

Aika monilla on ensi viikolla syysloma. Nuorisolla onkin vapaata, mutta muuten ei sitten olekaan lomaa ennen kuin vasta seuraavalla viikolla. Pieniä sovitteluja ja kompromisseja yritämme tehdä, jos päästäisiin käymään jossain pienellä visiitillä .

Näissä tunnelmissa toivotan ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle!

12 kommenttia:

 1. Vau mikä idea, tuosta voisikin pojun synttäreille ammentaa erilaisia versioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tällaiset sipsit ovat aika näppärä vaihtoehto juhlapöytiin. Aikaisemmin niitä on ollut eväänä ihan sellaisenaan. Täytyy kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Tuo ruis on kuitenkin aika dominoiva maultaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Välillä pitää vähän leikkiä ruualla :)

   Poista
 3. Näyttävätpä nuo herkullisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruissipsi on yllättävän napakka, joten tikku pysyy ihan mukavasti siinä kiinni. Ajattelin ensin, että kuinkahan käy, mutta siinä se nyt nököttää :)

   Poista
 4. Hauska ja näyttävävä idea. Maku nystyröitä kihelmöi-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä täytyy vähän viritellä extraa viikonloppuun. Nuo täytyy kyllä syödä suhteellisen tuoreeltaan, ettei lehdet nuukahda.

   Poista
 5. Kivat! Ja mun tuli nälkä... :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat pikkuveneet!!! Suloisen syötävät!! :)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...