maanantai 16. syyskuuta 2013

Vaakavillitys ja avaintyyny

Päivän hittituote on tällä kertaa vaaka. Tämä kotikokin apuri on ravistanut pölykerrokset harteiltaan ja palannut näköalapaikalle koteihin. Ennen vanhaan lähes jokaisessa keittiössä oli talousvaaka, jolla punnittiin grammalleen jauhot ja sokerit. Sitten tulikin aika, jolloin tämä hökötys lähetettiin vikkelästi lipettiin sinne, missä kaikki muutkin tarpeettomat härvelit elelivät karkoitettuina. Tilalle tulivat kaikenlaiset taulukot ja muuntimet, desilitrat ja mittalusikat.

Nyt sitten vanha vaaka on haluttua tavaraa, eikä vain leivontaan, vaan ihan sisustuselementiksi. Vanhoja malleja tehdään uutena tuotantona nostalgiaa kaipaaville. Ja moni onnellinen kaivaa vanhan kaverin varaston tai kaapin kätköistä esille. Tämä vaaka löytyi trend4you.se -verkkokaupasta.


Tätä vaakaa ihastelin sunnuntaina sadonkorjuumarkkinoilla, jotka pidettiin ulkomuseon pihapiirissä.  Rakennukset on sisustettu entisaikojen tavaroilla, ja tämä vaaka on jo ihan kunnioitettavassa iässä :)


 Juthbackan markkinoilla kävin elokuussa, ja siellä myös pöydät notkuivat erilaisia vaakoja.


Bragegården tarjosi sunnuntaikävelyllä ihasteltavaa ja aurinkoista tunnelmaa. Myyjät olivat pukeutuneet entisajan vaatteisiin, ja jokaisella oli myyntipöytä hoidettavanaan. Tarjolla oli käsitöitä ja syksyn satoa puutarhasta ja kasvimaalta.


Tässä pöydässä oli sisustustyyny keksitty koristella pienillä avaimilla.


Tämä puulaatikko oli täynnä herkkuja. Taitavat olla tosin koristeita...


Myyjäiset ja markkinat ovat monelle kiva harrastus. Vuosien aikana olen useamman kerran pitänyt kirpparipöytää. Myös omien ja läheisten lapsien kautta on tullut osallistuttua erilaisiin myyjäisiin ja kioskitoimintaan. Onhan se kiva, jos tuotteita menee kaupaksikin, mutta monille markkinat ovat enemmänkin sosiaalinen tapahtuma. Siellä vaihdetaan kuulumiset ja touhutaan yhdessä. Eikös jossain onnellisuustutkimuksessa kerrottu myös, että tällainen yhteisöllisyys tuottaa hyvää mieltä.

Näin on siis maanantai korkattu ja loppuviikko meneekin samoilla suksivoiteilla. Kuulemisiin :)

6 kommenttia:

 1. Nuo pikku kurpitsat näyttäs kyllä ihan koristekurpitsoilta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis tehnyt mieli viedä kotiin koko laatikko. Halloweenia odotellessa....tosin ehkä noista ei saa koverrettua mitään pelottavaa :)

   Poista
 2. Syksyiset markkinat ovat mieluista ajanvietettä. Mahtavaa, että aina joku on keksinyt jotain uutta ja erilaista...niin kuin nuo avaintyynyt. Vaaka olisi tarpeen tässäkin huushollissa. Mieluusti juuri tuo ensimmäinen malli ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinoilla on ihan oma tunnelmansa, ja on myös mukavaa löytää sellaisia tuotteita, joita ei kaupoissa myydä :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...