keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Tapettia vai maalia?

Tämän asian kanssa olen kamppaillut kaikissa asunnoissa, joihin tähän mennessä olen ehtinyt asettua taloksi. Kun olen maalannut seinät, olen kaivannut tapettia ja päinvastoin. Maalia on toisaalta niin helppo vaihtaa, mutta tapeteissakin on omat hyvät puolensa.

Toisaalta tapettien repimiseenkin menee oma aikansa, ja lisäksi vielä listat ja muut. Sitten pitäisi osata kuvitella kiva tapetti koko seinän kokoisena. Pitäisikö laittaa tehosteseinä? Onko kuvio liian hallitseva tai sävy sittenkin väärä? Onko pääosassa esineet vai tapetin kuviointi? Nykyään on ihan mahdottomasti tarjolla valikoimaa, mikä saattaa vain vaikeuttaa valinnan tekemistä.

Tällä hetkellä meillä on tapetit, ja vähän sormia syyhyttäisi vaihtaa sävyä. Kuviot ovat kivoja, mutta toisaalta tekisi mieli laittaa jotain  ihan yksinkertaista ja maanläheistä. Asia ei ole aivan akuutti tällä hetkellä, mutta pikkuhiljaa olen kurkkinut tapettisivuja ja fiilistellyt malleja. Tässä muutamia kuvioita Carman sivuilta.Kaikenlaista on siis tarjolla, mutta kyllästyyköhän sitten liian erikoiseen kuvioon nopeasti? Tapetin täytyisi kait luoda jonkinlaiset kehykset huoneelle. Jotain piristävää, mutta ei niin paljon, että päätä alkaa särkeä.Täytyypä jättää asia hautumaan. Hiljaa hyvä tulee. Toisaalta, jos liian kauan jahkailee, ei saa mitään aikaiseksi :)

Kuvat: www.carma.se

16 kommenttia:

 1. Minusta nyt on niin upeita tapetteja mistä valita. Toisaalta kaikki taulut eivät oikein sovi kovin kirjaviin tapetteihin. Itse olen aina pähkäillyt saman ongelman kanssa ja päätynyt kovin vaaleisiin tapetteihin. Tehosteseinää en ole uskaltautunut kokeilemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulujen sijoittelu mietityttää minuakin kuviollisessa...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tapettivalinnalla voisi myös ehkä piristää synkkää vuodenaikaa tuomalla kesä seinien sisälle :)

   Poista
 3. Monenmonta postausta sainkin selailla, kiva! Ja nuo tapetit...maali olis varmaan halvempaa jos ahkerasti kodin luukkia muuttaa, toi Pariisi tapetti ois mun:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisi-kuvassa on muutenkin sellaista kivan rouheaa ja rustiikkista pellavatunnelmaa :)

   Poista
 4. Ihan samoja mietteitä täällä: tapetti vai maali. Oikeassa olet, jos tarpeeksi kauan jahkailee, ei tule valmista - olen jahkaillut jo vuoden! Tuo ylimmän kuvan tapetti on aika kiva, ja se lipasto - minä haluaisin tuollaisen välimerenturkoosin tehosteseinän makuuhuoneeseen (älä pyörry). Kävin jopa kyselemässä oikeaa värisävyä maalien puolelta - ei tärpännyt. Eli jahkailu jatkuu...
  Tuon kolmanneksi ylimmän kuvan tapetin voisin laittaa eteiseen (onkohan mulla jotenkin outo maku) =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mikä luo Välimeren tunnelmaa on aina jees :)

   Poista
 5. Ihania tapetteja, tuo ensimmäinen on niin kaunis!!! :) Meilläkin oli kova pohdinta että maalausta vai tapettia, mutta päädyttiin maalaamaan, niin olisi helppo vaihtaa useamminkin ilmettä. Tosin, kuinka usein sitä todellisuudessa sitten innostuu maalailemaan on toinen. :D Nyt kyllä laittaisin tapetin, mutta kuten sanoitkin, aina sitä haaveilee siitä mihin ei päätynyt. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten käy vielä niin, että kun yhtä huonetta uudistaa, niin haluaisi jatkaa muihinkin huoneisiin. Sitten kierre on valmis :)

   Poista
 6. Ihania tapetteja, itse laittaisein tehosteeksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten pitäisi osata kuvitella, että sopivatko omat esineet samalla tavalla tapetin kanssa kuin esittelykuvat :)

   Poista
 7. Upeita tapetteja...ja vaikea valinta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ja monta mielipidettä löytyy varmasti meidänkin tuvasta!

   Poista
 8. Tuo kolomas on jotenkin tosi kaunis! Mutta aika pelkistetty koti pitäs varmmaankin tuollaisen seinän rinnalla olla?
  Kaikkein eniten tykästyin kuiteski tohon toiseks viimeseen!! Se on jollainlailla tosi ihana!!

  VastaaPoista
 9. Minulle kävis nuo kaikki joka huneesen oma. Tapetti tuo kodikkuutta ja läpöä kauniita-Ritva

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...