sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Rapujuhlien kattaus ja tunnelmat

Vuoden askartelujuhla on nyt sitten juhlittu, ja tällä tarkoitan rapujuhlia. Siinä vierähtää tunti ja toinenkin näpertäessä sitkeitä ja kovakuorisia herkkupaloja. Meillä rapujuhlat ovat muodostuneet jokavuotiseksi perinteeksi. Ajankohta vähän vaihtelee, mutta elo-syyskuussa yleensä valitaan sopiva viikonloppu.

Kaikki porukasta eivät ole innokkaita syömään rapuja, mutta tavaksi on tullut kuitenkin järjestää kekkerit siten, että jokaiselle löytyisi jotain syötävää. Ekana vuonna pienimmät yleensä katselevat ihmeissään. Myöhemmin saattaa mennä yksi rapu. Pääasia on yhdessäolo, rupattelu ja illanvietto. Kaikki kantavat kortensa kekoon niin, että joku tekee jälkkärin, joku piirakan jne.


Kattauksen koristelut vaihtelevat vuosittain. Yleensä poimin luonnosta kuitenkin jotain väripilkkuja. Tällä kertaa punaherukat olivat mukana jälkiruuassa ja kattauksessa.


Mieheni on varsinainen rapujen ystävä, ja harrastus on alun perin tullut hänen kautta koko perheeseen. Hänen raputahti onkin moninkertainen meihin muihin verrattuna :) 


Rapukaulurit ovat tarpeen, sillä syöminen on sotkuista puuhaa.


Tämän rapukynttilän olen saanut äidiltä.


Rapujen syöminen on kuulemma tekniikkalaji. Väittäisin että myös nälkäisen hermot ovat koetuksella ainakin aloittelijalla. Vähitellen taito kasvaa harjotellessa.




Alkuruokana oli tällä kertaa lämmin avocadokeitto, josta on tullut kaikkien suosikki. 



Kasvispiirakka oli uusi kokeilu. Täytteenä kesäkurpitsaa, porkkanaa ja tomaatteja.



Tässä pöydän päätähdet.



Jälkkäri oli tyttären valmistama kakku. Siihen tuli mascarponea, kermaa ja digestive-keksejä.



Juhlan järjestäminen on mukavaa silloin, kun on joku teema. Vähitellen jostain tapahtumasta tulee perinne, ja sitä ajankohtaa myös odottaa syksyisin. Toisaalta on kiva, ettei juhlista ota turhaa painetta. Joskus voi järjestää isommat juhlat ja joskus pienemmät. Meillä samaan iltaan yhdistettiin sadonkorjuun teemaa.

Näillä tunnelmilla toivottelen sinulle lempeää sunnuntaita   ♥

14 kommenttia:

  1. Voi kun ihana kattaus ja herkut. Mielenkiintoinen tuo mascarpone kakku, oli varmasti hyvää ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mascarponesta saa monta hyvää herkkua, ja nykyään Pirkka-merkilläkin on vähän edullisempi vaihtoehto.

      Poista
  2. Kaunista ja herkullisen näköinen kaukku! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli oikeastaan maultaan vähän kuin kotitekoinen jäätelö :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Syksyllä ei tarvitse välttämättä synkistellä. Laitoinkin vähän väriä pöytään :)

      Poista
  4. Kaunis kattaus-varmasti oli kiva ilta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se sitten ihan kivalta tuntuu, kun on saanut järjestettyä, vaikka siihen vähän aikaa ja vaivaa meneekin :)

      Poista
  5. Kauniisti laitettu kattaus joka herättää ruokahalun.Kakku herukkakoriste.n on tosi kaunis.-Ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herukoista tuli sopivasti kirpeyttä kakkuun. Ne sopivat yllättävän hyvin mascarponen kanssa.

      Poista
  6. Todella kauniit koristelut teillä on ollut, varmasti hauskat juhlat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa oli, mutta tiskivuori oli melkoinen :)

      Poista
  7. Ihanat juhlat ja kaunis kattaus!!!! :) Ja kakku todellakin näyttää herkulle!! Nom!! :) Lämmin avokadokeitto kuulostaa myös hyvälle, sellaista täytyykin kokeilla! :) Onko sulla vinkkaista hyvää ohjetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidanpa tehdä ihan oman postauksen tuosta meidän avocadoreseptistä tällä viikolla :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...