tiistai 24. syyskuuta 2013

Päivän värit ennen pimeää

Heissulivei. Katsoin juuri ikkunasta ulos ja huomasin, että joku on vuorannut meidän ikkunat jätesäkeillä. Onneksi joku fiksu perheestä ilmoitti, että "kuules nyt on ollut syyspäivän tasaus, ja päivä lyhenee ja pimeä tulee aikaisemmin jne." No hyvä, että tämäkin asia selvisi.

Kello ei ole mitään, ja ulkona on jo säkkipimeä. Voiko sille tehdä mitään enää tässä vaiheessa, tai jos saisi edes jotain lieventävää? Jos tehtäisiin sellainen diili, että olisi parina päivänä valoisampaa pitempään, ja sitten muutamana toisinpäin. Hirveän jäykkiä nämä säähän ja vuodenaikoihin liittyvät systeemit, ettei ole mitään neuvotteluvaraa. Tietokoneet on ja kaikki, ja avaruuteenkin osataan mennä, mutta nämä tällaiset perusasiat niin kuin valoisan ajan pituus on jätetty ihan rempalleen ;)

Ja sitten jotain ihan muuta. Päivän velvollisuudet on hoidettu kohtuullisessa ajassa. Illaksi saimme tänään ruokavieraan. Tarjolla oli pekoni-broileria tomaattikastikkeessa pastan kera, ja jälkkäriksi omena-kanelipaistosta vaniljakastikkeella. Olipa ihanaa saada tuttu Porvoosta tänne kotimaisemiin.


Torstaille olisi tiedossa kutsu musikaalia katsomaan. Vähän tiukille menee aikataulun kanssa, mutta täytyy yrittää organisoida päivän askareet oikean mittaisiksi.

Tyttäreni teki tänään hankintoja ostamalla punaisen ulkoilutakin. Tapana on käydä vähän vuorotellen toistemme vaatekaapilla. Kaikki vaatteet eivät toisillemme käy, mutta joidenkin vaatteiden lainaamisesta on tullut tapa. Ostin aikoinaan itselleni ulkoilutakin, jota tyttäreni alkoi sitten käyttää. Lainaan hänen kaapistaan välillä neuleita, korviksia, kenkiä ja joskus jopa housuja :)

Yksi vuori on tänään vielä valloittamatta. Se on nimittäin tiskivuori. Kuulemisiin kaikille, ja ihanaa, kun uudet lukijat ovat tulleet porukkaan mukaan :)

Kuva: weheartit

2 kommenttia:

  1. Minä valloitin tänään kompostivuoren :) Eli maapallokompostista käytin kaikki vanhat maanparannukseen ja lämpökompostorista käänsin "uudet" oksasilpun kanssa tekeytymään sinne maapallokompostiin, se on se toinen vaihe :) Mukavaa hommaa se möyhentäminen, lienen vähän pöhkö. :) Kiva syksyinen kuva sinulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kompostoinnissa ollaan perusasioiden äärellä, joten parhaimmillaan se voi olla rentouttavaa, vapauttavaa ja aah niin konkreettista virtuaalimaailman vastapainoksi :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...