maanantai 9. syyskuuta 2013

Omenajälkkäri ja ripaus muistelua

Tässä muutama kuva sunnuntain jälkkäristä. Omenat ovat tällä hetkellä oikeastaan parhaimmillaan, ja niistä saa tehtyä monenlaisia versioita ja nopean yksinkertaisia herkkuja. Perinteiseen tapaan pilkoin omenat lohkoiksi vuokaan. Sain myös hyvän vinkin laittaa sekaan inkivääriä. Lisäksi kaapista löytyi pehmeitä taateleita. Laitoin niitäkin kokeeksi antamaan lisämakua. Ripottelin sekaan vielä kanelia, vaniljasokeria ja kaurahiutaleita sekä vähän voita.

Jälkkäri hävisi kyllä niin nopeasti jälkiä jättämättä, että täytyy laitella uusi satsi tulemaan tällä viikolla.

Täällä viikko on lähtenyt sutjakkaasti käyntiin. Eilen illalla oli niin lämmin ulkona, että päätettiin laittaa grilli tulille. Tänään sitten töiden jälkeen kävin sulattelemassa makkaroita uimahallissa :)

Vähän tuli haikea mieli, kun muistelin, että viime vuonna tähän aikaan olimme autoreissulla Euroopassa. Lähdimme kolmas päivä syyskuuta, ja näihin aikoihin taisimme olla Saksan tienoilla matkalla kohti Italiaa. Tyttäreni sanoikin kuukauden reissun jälkeen kotona, että tuntui hassulta, kun kaikki oli ennallaan, mutta itse oli muuttunut ihminen. Luulen, että autoreissu vaikutti meihin kaikkiin. Matkalle mahtui sen verran jännittäviä ja mukavia hetkiä. Se matkustamisessa onkin mukavaa, kun löytää uusia näkökulmia ja perspektiiviä asioille.

Näin se uusi viikko käynnistyi tällä kertaa. Kuulemisiin kaikille!

7 kommenttia:

 1. Nam, näyttää herkulliselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy muuten kokeilla tehdä sama myös päärynöistä. Niitä tulee kokeiltua aivan liian harvoin. Jotenkin meillä päärynöitä syödään eniten jouluna :)

   Poista
 2. Näyttääpä hyvältä! Meilläkin valmistui tänään omppupiirakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu on hurmaava herkku, ja kyllä eri lajikkeissakin on selvästi makueroja.

   Poista
 3. Nam!! Tältä syksyltä onkin omppupiirakka kokonaan tekemättä. Tälle viikolle yksi missio! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkuille löytyy kalenterista aina tilaa :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...