perjantai 13. syyskuuta 2013

Marenkiherkuttelua

Tulihan se perjantai, vaikka vähän on pitänyt houkuttelua ja porkkanaa tarjota, tai oikeammin ehkä marenkia. Jotkut herkut ovat vain vastustamattomia, ja yksi tällainen on mielestäni ranskalainen marenki. Rapsakan pinnan alla on pehmeä koostumus, ja jokainen suupala on kuin kutsu uuteen palaseen. 

Marenki on myös esteettinen herkku. Iso marenkikasa on kaunis sellaisenaan. Yksittäisen herkun pinnalta voi nähdä vaahtoutuneen taikinan reitin, kiehkurat ja erilaiset muodot. Olen käyttänyt marenkia myös kakuissa. Kerrostäytekakussa olen joskus korvannut välikerroksen marenkilevyllä. Kesällä erityisesti marengista tehty mansikkakakku on ollut suosittu. Oletko sinä marengin ystävä, tai käytätkö sitä esimerkiksi leipomisessa?


Murensin purnukkaan marengit pieniksi herkkupaloiksi, ja illalla ei sitten ollutkaan jäljellä kuin pohja ja muruset :)


Eilen nappasin mukaan myös Sandin kuvaston. Erityisesti kiinnitin huomiota miesten mallistoon. Tyylikkäitä pikkutakkeja, paitoja ja neuleita.


Tykkään katsella marenkeja ihan vain purkissa sellaisenaan.
Vielä pitäisi tämä päivä sinnitellä arkisen aherruksen parissa, mutta ajatukset ovat jo viikonlopussa. Eilen oli niin upea auringonpaiste, että kävin puistokävelyllä ihmettelemässä syksyn värejä. Tarjolla olisi ollut myös Luhta Brand Storen avajaiset, mutta sitä ei mitenkään saanut mahtumaan kalenteriin.

Trallallaa. Illalla onkin siten tiedossa kuubalainen ilta. Sen sisällöstä ei ole vielä ihan täyttä selvyyttä, mutta kuumia rytmejä, makuja ja tanssin taikaa toivoisin kovasti.

Kuulemisiin, ja ihanaa perjantaifiilistä :)

7 kommenttia:

 1. Välillä marenkia tulee käytettyä jälkkäreissä, mutta olen ostanut ne aina kaupasta valmiina! Pitäisikin koittaa tehdä itse! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marengin valmistamisessa on muutama pieni niksi, ja netistä löytyy ihan hyviä ohjeita valmistukseen. :)

   Poista
 2. Mä tein kans muutama päivä sitten värikkäitä marenkeja. Hyviähän ne on, kylläkin tosi makeita ettei niitä kovin paljoa jaksa syödä.. Tosi kauniita purkeissa, käy ihan koristeena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta, että makeus tulee hetken päästä jo korvista :)

   Poista
 3. Maremki on hyvää ja etenkin uunijäätelön päällä se on namia! Ihanaa viikkistä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit. Uunijäätelön kanssa se toimii tosi hyvin. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 4. Marenki on ihanaa ja herkullista. Ihastuttavia nuo kuvat!

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...