maanantai 23. syyskuuta 2013

Liekitön kynttilä ja syyspuuhat

"Less is more"  -vai onko? Viikonloppuna en säästellyt kynttilöitä, vaan polttelin niitä innolla myös valoisaan aikaan. Kynttilöissäkin on eroa. Toiset palavat pitkään, ja toiset häviävät hujauksessa. Kynttilöiden kanssa täytyy olla myös "silmät selässäkin", ettei käy hassusti. Nykyään on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja myös perinteisille kynttilöille.

Olin hämmästynyt, kun löysin nämä kuvat. Näyttävätkö aidoilta? Nämä vahasta valmistetut kynttilät (Enjoy Candles) sisältävät kolme led-valoa, ja paloajaksi luvataan hurjiia lukemia. Tulisihan siinä varmaan vähän säästöäkin. Ehkä ne olisivat turvalliset myös sellaisessa paikassa, johon ei kynttilää uskalla jättää ilman valvontaa.Niinpä taas tämäkin viikko lähti lupaa kysymättä liikkeelle. Laitoin päälle pienemmän vaihteen. Ehtiihän sitä sitten laittaa kutosta päälle myöhemminkin :) Hortensia viettää vielä aikaansa etupihalla purkissa. Olenkin miettinyt sen kohtaloa pakkasten tullen. Saisikohan sen talvehtimaan jotenkin? Pitäisikö ruukku nostaa sisälle?  Olisi toisaalta harmi antaa sen paleltua, kun siitä on kesän aikana kasvanut aikamoinen puska.

Eilen kokeiltiin myös ihan uutta hampurilaista. Se on todella yksinkertainen. Juju on se, että ei käytetä ollenkaan sämpylöitä, vaan tilalla on salaatinlehdet. Pihvi, kala tai kana kääritään salaatinlehtien sisälle. Sisälle laitetaan myös mausteet, kuten majoneesi, tomaatti tai juustoa. Oli muuten aika raikas vaihtoehto vaihteeksi :)

Vedin sitten pakasta maanantaikortin, joten tällä mennään huomiseen asti. Mukavaa päivää sinulle!

Kuvat: www.inreda.com (Enjoy Candles)

10 kommenttia:

 1. Tuommoiset led-kynttilät olisikin käteviä vilkkaan taaperon kanssa! Uskaltaisi "polttaa"matalallakin tasolla, ilman vaaranpaikkaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin löytyy sellaisia paikkoja, joihin nämä olisivat turvallinen vaihtoehto tunnelmoinnille :)

   Poista
 2. Itsekin kokeilin noita hamppareita, näin Saulin matkassa-ohjelmassa juttua siitä :) Kynttilät ovat ihan must-juttu syksyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet tarkkailevat myös hiilareita nykyään, joten kevyempi valinta on usein tervetullut vaihtoehto :)

   Poista
 3. Led-kynttilät voisivat olla hyvä vaihtoehto tavallisille kynttilöille, turvallisia ja kestäisivät pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että myös valikoima kasvaa kiinnostuksen myötä kaupoissa :)

   Poista
 4. PartyLitella on myynnissä myös led-pilarikynttilöitä, jotka voi ajastaa manuaalisesti tai jopa kaukosäätimellä ;) palamaan viiden tai kymmenen tunnin ajaksi. Aika kätevä käyttää myös silloin, kun on vaikkapa matkoilla ja haluaa antaa vaikutelman, että kotiväki on kotona varkaiden varalta. ;)
  Työkaverini on ostellut paljon eri led-kynttilöitä ja kuulemma kokemuksensa perusteella PartyLiten led-kynttilät ovat kaikkein aidoimpia. Useamman kerran on kuulemma vieraat meinanneet sammuttaa led-kynttilät ennen koko väen ulos lähtöä. ;)
  Jotkut käyttävät em. kynttilöitä myös yövalona. :)

  Jos kiinnostuksesi heräsi, niin täältä pääset tutkimaan PartyLiten Led-kynttilöitä:
  https://eveliinahaapasaari.partylite.fi/Shop/Product/386

  Tunnelmallista syksyä Sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vinkistä. Siitä onkin kauan, kun olen viimeksi ollut PartyLiten kutsuilla. Täytyypä käydä sivuilla tutustumassa valikoimaan :)

   Poista
 5. Ihanan tunnelmallista. Nyt viikonloppuna en polttanut kynttilöitä, kun pieni hauva oli yökylässä. Tällaiset led-jutut sopisivat sellaiseen tilanteeseen hyvin :)

  VastaaPoista
 6. Led-kynttilät on kyllä kivoja, ja ennenkaikkea turvallisia. Niitä uskaltaa pitää lastenkin lähettyvillä. Itse tilasin juuri Living and roomilta kaksi led-pilarikynttilää. Samanlaiset kuin Partyliten, mutta hieman edullisemmat ;) Ja hyvin aidon näköiset!

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...