maanantai 16. syyskuuta 2013

Leikitään piilosta!

Tämä viikko lähtee käyntiin leikkimällä piilosta. Viikonloppuna meillä näkyi jo reippaasti syksyn merkit, ja siitäpä ajatus lähtikin sitten omille teilleen. Mietin sitä, kuinka syksy piilottaa monia asioita sisällä ja ulkona. Putoavat lehdet peittävät nurmikon. Kesän pienet vipeltäjät etsivät suojaa koloistaan ja rakentavat ruokavarastoja talveksi.

Illan hämäryys peittää rakennusten ääriviivat ja värit. Varpaat uppoavat villasukkien suojaan  piiloon. Hartioille nappaan jotain paksumpaa, ja sohvalla kääriydyn pehmoiseen huopaan. Villakoirat piiloutuvat tarkkasilmäiseltäkin näkymättömiin nurkkiin, kunnes kevätaurinko löytää ne. Syksyn sade ja tuuli saavat vetäytymään omaan koloon.

Lapset tykkäävät leikkiä piilosta. Siihen sekoittuvat jännittäminen ja löytämisen riemu. Aikuiset toivoisivat olevansa välillä piilossa. Kaiken pitäisi tapahtua nyt ja mieluiten eilen. Piiloon ei pääse kovin helposti maailman tapahtumilta ja viestintävälineiltä. Tavoitettavissa pitäisi olla vuorokauden ympäri -tai ainakin puhelin päällä. Sisustaja laittaa jotkut asiat esille ja jotkut piiloon. Monet esineet tuntuvat tuoreilta, kun ne otetaan esille kaappien kätköistä.


Meidän kotikeittiössä piiloteltiin viime viikolla seuraavasti. Munakoiso on sellainen tapaus, joka ei herätä meillä suuria intohimoja. Tein perinteistä makaronilaatikkoa, ja raastoin munakoison sinne sekaan. Hokkuspokkus taikatemppu toimi, joten taidanpa piilottaa vihanneksia toistekin :)

Sateella on kiva piiloutua tunnelmalliseen kahvilaan. Lämmin valo ja iloinen puheensorina houkuttelevat teekupillisen pariin.


Entäpä jos syksy ei olekaan kaiken piilottamista odottamaan uutta kevättä. Ehkä syksyn merkitys on vain piilossa ja odottamassa käyttöönottoa. Ehkä syksy vain luo ääriviivat sille kaikelle, jonka pitääkin päästä hetkeksi lepotilaan, jotta muut asiat pääsevät elämän estradille pois piiloista.


Näillä pohdinnoilla toivotan sinulle hehkuvan upeaa uutta viikkoa, ja nautinnollisia syyspäiviä    

Kuvat: weheartit

12 kommenttia:

 1. Kaunis postaus. Oma koti tulee entistä tärkeämmäksi mitä pimeämpi vuodenaika on kyseessä, on ihana piiloutua omaan kotipesään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä tuntuukin siltä, että kotikolo kutsuu yhä useammin :)

   Poista
 2. Kiva teksti ja tuo terveellisen ruoan piilottaminen rpääuokaan taitaa olla äitien salainen taito :)
  Ihanat villasukat, pitääpä kaivaa omatkin esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Konstit on monet silloin, kun vihanneksista on kysymys:)

   Poista
 3. Se viltin alla piilossa oleminen luo ihanan lämpöisen ja turvallisen tunteen...vaikka rakastan kesää ja lämmintä,joku osa minusta on jo pitkään odottanut syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sitä ihka oikeaa syksyä sateineen :)

   Poista
  2. Meilläkin on odotettu syysateen ropinaa ja kirpeän raikkaita aamuja. Kesä on ihanaa aikaa, mutta syksy rauhoittaa kummasti levotonta kulkijaa :)

   Poista
 4. Meillä ois kans kokeiltava tuota!! Vaikka itse oonkin kieltämättä meiän perheen nirsopeppu :D Ja ihania ajatuksia!! :) Oikein suloista uutta viikkoa!! :)

  VastaaPoista
 5. Syksyn parhaat puolet sait tuossa postauksessa minunkin mieleeni. Kiitos siitä!

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...