maanantai 23. syyskuuta 2013

Kanelitanko ja tyynykasa

Tällä kertaa pääosassa on kaneli. Alkuviikon askareita on kiva piristää pienellä jälkkärillä. Omenoita yritän käyttää niin paljon kuin mahdollista, kunnes korvissa soi kotiväen pyyntö " ei enää omenoita".

Olen kauan metsästänyt pitkiä kanelitankoja askarteluja varten. Yleensä ne ovat olleet valmiiksi pätkittyinä maustehyllyssä tai sitten sellaisia kapeita suikaleita. Nämä kanelitangot löysin muistaakseni Turusta viime keväänä, ja niitä olenkin sitten pitänyt kuin kukkaa kämmenellä.Joulun lähestyessä olen laittanut yleensä olohuoneen vadille pähkinöitä, tähtianiksia ja kanelitankoja. Niitä pikkuväki tykkää käydä myös tuoksuttelemassa. Kanelit on kiva sitoa myös pieneen nippuun nauhalla koristeeksi. Joskus olen laitellut niitä myös kranssiin.


Tässä ollaan samassa huoneessa kuin eilisessä piano-postauksessa. Ikkunan alla on todella vanha jatkettava sänky. Siitä on tullut tyynyjen ja usein myös pöytäliinojen säilytyspaikka :)Takana olevat turkistyynyt ja punavalkoiset tyynyt olen ostanut valmiina. Muut ovat omia ompelutöitä.


Tänään aion olla sen verran reipas, että käyn kunnon kävelylenkillä. Kirpakka sää houkuttelee raikkaudellaan. Huomenna olisi myös taas englannin kurssi. Täytyy valmistautua henkisesti ja opetella vaikkapa muutama leffarepliikki valmiiksi. Ehkä niille löytyy sopiva käyttötilanne. Kuulutko sinä niihin, joka muistaa elokuvista lauseita ja sanontoja? Minulla on tuttavapiirissä henkilöitä, jotka muistavat todella yksityiskohtaisesti pitkiä pätkiä. Tähän voinkin todeta A. Kvartsinikkarin tavoin "I`ll be back !"

(P.S. Jos tuo Kvartsinikkari tuntui vähän oudolta, niin nimiväännön on tarjonnut aikoinaan Aku Ankka toimintasankarista Arnold Schwarzenegger..)

10 kommenttia:

 1. Ihania tyynyjä.
  Tuolliaset kanelitangot ovat hyviä...ja saahan noita itse pätkittyä, jos on tarvis...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin kätevää, että saa pätkittyä itse sopivan kokoiseksi :)

   Poista
 2. Oi kanelitangon tuoksu, ja muutenkin nyt voisi alkaa jo fiilisteleen kaikkia vähän jouluisiakin tuoksuja. Oot kyllä huippu taitava ompelija!! Kauniita tyynyjä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä juteltiinkin viikonloppuna siitä, kuinka monet mausteet liittyvät täällä leipomiseen tai jouluun. Kaneli, inkivääri, rusinat ovat mausteita, jotka monessa maassa ovat ihan jokapäiväistä arkea ruuassa :)

   Poista
 3. Ihanasti aseteltu nuo omenat tuohon telineeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kerrosvatia olen käyttänyt moneen tarkoitukseen, ja tällä kertaa hedelmille :)

   Poista
 4. Tuoksuu tänne asti nuo kanelit :) Vähän on joulumietteitä täälläkin heränny (oikeesti joulu on jo aikahurjasti mielessä =D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun valmistelu on kivaa puuhaa. Sitten, kun aatto on ohi , niin meillä on jo kiire saada kevättä tupaan :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Harmittelen, että olisin voinut ostaa niitä enemmänkin, mutta ehkä niitä saa sitten jostain lisää :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...