keskiviikko 7. elokuuta 2013

Sukellus taiteeseen

Taiteiden yö on päivä, tai oikeastaan ilta, joka on joka vuosi houkutellut vierailemaan tapahtumissa, joihin ei muuten tulisi mentyä. Meidän lähikulmilla sitä vietetään tällä viikolla torstaina.

Silloin kaikki kömpivät viimeistään lomiltaan ja koloistaan kaduille nauttimaan ennakkoluulottomasti kaikenlaisesta taiteesta. Museoihin on silloin vapaa pääsy. Musiikkiesitykset jatkuvat lähes tauotta monilla eri lavoilla. Ammattilaiset ja harrastajat esittelevät taitojaan, ja saattaapa sieltä löytyä uusi harrastus myös itsellekin. Myös kaupat ovat myöhempään auki. Kahvilat ja ravintoloiden terassit pullistelevat porukkaa. Viinilasit kilisevät trubaduurien säestyksellä, ja piknik-korit hupenevat illan hämärtyessä. Tunnelma on ollut välitön, kansainvälinen ja iloisen kepeä.


Olen katsonut jo valmiiksi tarjontaa, mutta parasta on kulkea vain paikasta toiseen ja piipahtaa ovesta sisään, puistoon tai takapihalle ihan vain yllätyksien takia. Yritän mennä katsomaan vintage-hääpukunäytöstä, musiikkiesityksiä, taidenäyttelyitä, ehkä sambakulkuetta, tanssia, tulinäytöksiä ja teatteria.Mahdollista olisi saada myös karikatyyripiirrustus omana muotokuvana. Sinne saattaa olla tosin aika pitkä jono :)


Toivon kovasti, että sää suosii tapahtumaa, ettei tarvitse vetäytyä sisätioihin. Taide-maraton vaatii hyvän varustautumisen, mikä tarkoittaa ainakin vaatetusta. Alkuillasta on yleensä kuuma, ja yöllä syksy jo hiipii jäseniin viileydellään. Toivon mukavia elämyksiä, ja sopivia sattumia myös kameralle :)

Tänään on ollut olotila parin matkapäivän jälkeen kuin katujyrällä. Siksipä olenkin ollut oikeastaan hissukseen tänään. Kunnon ukkosmyräkkä saatiin iltapäivällä, mutta se meni onneksi aika nopeasti ohitse. Kesäloma kutkuttaa vielä jalkapohjissa, mutta eiköhän tähän syksyynkin sitten pääse asennoitumaan pikkuhiljaa, vaikka suunnittelemalla seuraavaa lomaa :)

Kuvat: Weheartit

4 kommenttia:

 1. Taiteiden yöhön tekisi mieli osallistua. Upea pensselitaideteos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjontaa on ollut ihan kivasti, mutta harmiksi jotkut esitykset ovat samaan aikaan. Sadetta on luvattu, joten voi olla että sisätilat kutsuvat jossain vaiheessa.

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Taiteiden yöhön olisi tosiaan kiva joskus osallistua, en ole koskaan ollut vaikka täälläkin se joka vuosi järjestetään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi hauska paikka on ollut meillä teatterikirppis, jossa myydään näytelmien rekvisiittaa ja vaatteita. Sieltä voi tehdä hauskoja löytöjä, jos ehtii ajoissa penkomaan.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...