perjantai 9. elokuuta 2013

Steampunk ja taidekylpy

Tervehdys kaikille taiteen parista. Täällä ollaan toipumassa koko illan mittaisesta marinadin nauttimisesta, jossa erilaiset taidemuodot laittoivat hynttyyt yhteen. Vuosittainen kattaus piti sisällään tuttuja käyntikohteita, mutta lisäksi yritän etsiä aina jotain uuttakin katsottavaa. Helposti tulee muuten kierrettyä vain ne samat paikat.

Porukkaa oli todella paljon liikkeellä, ja iltaa kohti tunnelma vain tiivistyi. Olin merkannut ohjelmaan ne paikat, joissa haluan olla ajallaan, ja muuten sitten hengailtiin satunnaisesti paikasta toiseen. Onneksi sää oli aurinkoinen, ja satamaan alkoi vasta myöhään illalla. Silloin bändit olivat päässeet vauhtiin, ja musa raikasi katujen ja kattojen yllä railakkaasti. Tässä illan tunnelmia. Täytyy mainita, että olin vielä mukana aivan ihanassa muotinäytöksessä, josta laitan sitten kuvat erikseen :)

Tässä kampaamon järjestämä näytös nimeltään Steampunk-hiustaidetta. Steampunkista löytyy netistä hyvinkin kattava selvitys. 1800-luku, höyrykoneet ja muut mielenkiintoiset vaikutteet kirjallisuudesta saavat uusia ulottuvuuksia. Näin pintapuolisesti raapaistuna kyseessä on suuntaus, joka yhdistää tieteiskirjallisuuden vaikutteita ja viktoriaanisen Britannian mausteita luoden ikään kuin vaihtoehtoisen todellisuuden.

Steampunk on ihan oma alakulttuurinsa ja genre, joka esimerkiksi yhdistää nykyaikaa ja viktoriaanista muotia tässä tapauksessa. Tietyt yksityiskohdat voivat olla esillä, kuten taskukellot, silinterihatut, korut jne.
Tässä poseerauksia,  joissa hallitseva väri oli musta.


Tämä kuva oli pakko napata, sillä Taidekodin rappusilla oli Afrikan sininen lilja täydessä loistossaan. Aah. Yksi suosikkikasvejani :)


Nämä elävät "patsaat" olivat myöskin kampaamon edustalla houkuttelemassa kulkijoita sisälle jakamalla mustia ilmapalloja.


Tapahtumassa näkyi paljon vanhoja autoja, jotka oli tuunattu tai entisöity. Sää oli otollinen myös avoautoajelulle.


Valokuvagalleriassa oli meneillään valokuvataiteilija Petri Nuutisen näyttely. Valokuvat oli särmikkäästi ja hauskasti "leikattu" erilaisin muotoihin.Tarjolla oli erittäin paljon käsityöläisten tekemiä töitä, joita pääsi ihastelemaan pienissä myyntikojuissa ulkona. Materiaaleina oli pitsiä, pellavaa, keramiikkaa, savea, lankaa ja narua. Upeita töitä syntyy monissa kotipajoissa.


Tänä vuonna oli myös lapsille paljon tarjolla kaikenlaista. Taidekodin pihassa oli askartelupaja, jossa lapset pääsivät tekemään hattuja. Materiaalimaksu oli euron, ja sillä pääsi saksimaan ja koristelemaan mukavia päähineitä.


Kiertelimme varmaan kuusi tuntia tapahtumapaikkoja. Nälkähän siinä tuli, joten kävimme pizzalla ennen myöhäisempää ohjelmaa, josta laitan sitten lisää kuvia. Nyt on tälle viikolla ollut niin paljon menoa ja meininkiä, että rauhallisempi viikonloppu olisi oikeastaan tervetullut.

Olipa mukavaa nähdä, että kaikenikäiset olivat lähteneet liikkeelle. Pariskunnat, perheet, naisporukat ja kaveriporukat etsivät uteliaina nähtävää ja kuultavaa. Ruokapaikkoihin oli sellaiset jonot, että mekin jouduimme vähän odottelemaan pöydän vapautumista. Nyt onkin olo väsynyt ja virkistynyt taidekylvystä :)
Ihanaa perjantaita kaikille teille ihanille!

4 kommenttia:

 1. Olipas hauskoja nuo Nuutisen valokuvat! Kaikenkaikkiaan on tainnut olla antoisa taidetapahtuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä koettavaa oli runsaasti, ja kaikkiin tapahtumiin ei millään ehdi samana iltana. Onneksi joka vuosi voi vähän valita erilaisia kokeellisiakin juttuja :)

   Poista
 2. Kuulostaa upealta taidetapahtumalta ja paljon on järjestetty kaikkea ohjelmaa! Kivoja kuvia olet ottanut tapahtumasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu siltä, että tapahtuma kasvaa joka vuosi, ja varsinkin musiikkitarjonta on mielestäni lisääntynyt.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...