tiistai 6. elokuuta 2013

Sibeliuksen jäljillä

Pitkän päivän aamu käynnistyy parhaiten runsaalla ja herkullisella aamiaisella. Raikkaasta tarjonnasta täytyy antaa kiitokset Lahden Seurahuoneen aamiaispöytään. Työreissun ensimmäinen päivä tuntui jaloissa vielä seuraavanakin päivänä, joten energialataus tuli tarpeeseen. Erityisesti pidin siitä, että hedelmät oli pilkottu sopiviin paloihin, joten niitä oli myös helppo ottaa lautaselle. Pisteet myös tuoreista mansikoista :) Värikäs pöytä pyyhkäisi viimeisimmätkin unihiekat silmistä.


"Aikainen lintu madon nappaa" Tämän kuvan nappasin aikaisin aamulla Lahden Sibeliustalon rannassa. Aamu oli todella kaunis, ja järvi oli tyyni. Maisemaa olisi jaksanut ihailla loputtomiin.


Täytyy onnitella näin työturistina lahtelaisia siitä, että kaupungissa on näin upea Sibeliustalo. Akustiikka on maailman kärkiluokkaa, ja tilat muuntautuvat moneksi. Esitteiden mukaan tulossa on mainio kattaus tähtiartisteja ja erilaisia konsertteja. Niin. Onhan paikka ollut myös esillä EU:n huippukokouksessakin.


Sibeliustalon konserttisali oli mykistävä kokemus. Urut olivat näyttävät, ja monessa eri tasossa olevat katsomot tuovat hienostuneen tunnelman. En tiennytkäään, että akustoinnissa on käytetty seinien välissä hiekkaa. Lisäksi kaikkien penkkien alla on erillinen ilmastointi ja kosteutus rakenteiden hyvinvoinnin vuoksi.


Päivä on ollut todella helteinen ja aurinkoinen. Onneksi sisätilat olivat ilmastoituja. Parissa päivässä on ehtinyt saada vain pienen pintaraapaisun kaupungin menosta, mutta nämä helmet olivat ainakin käymisen arvoisia.
Jalat kaipaavat lepoa, ja kotitekoinen teekin maistuisi nyt hyvältä :)

6 kommenttia:

 1. Upea toi Sibeliustalon rannasta otettu valokuva!
  Ja herkullisen näköinen aamupala, hotellien aamupalat on yleensä niin hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvimaisema on kuitenkin vähän erilainen tunnelmaltaan kuin meri. Aamuisin moni asia on kauneimmillaan, kun vaan malttaisi nousta ajoissa katselemaan :)

   Poista
 2. Hotelleissa melkein tärkeintä on hyvä aamiainen :) En olekaan ikinä käynyt tuolla Sibeliustalossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ollut aikaisemmin käynyt siellä. Konserttisali on kyllä upea.

   Poista
 3. Upean näkoinen konserttisali.On laitettu hienosti tuo aamiaistarjottava läpinäkyvat astiat ovat eduksi-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattaus vaikuttaa kyllä houkuttelevuuteen :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...