perjantai 2. elokuuta 2013

Seitsemän kattausta

Löytyykö näistä sinun suosikkikattaustasi? Tässä on poimintoja tämän vuoden asuntomessujen kodeista Hyvinkäältä. Siksipä haluankin näin viikonlopun kynnyksellä laittaa muutaman kuvan tänne vaikkapa sitten inspiraation lähteeksi.

Valmiita kattauksia on kiva katsella, kun kokonaisuus on huoliteltu, astiat mietitty ja sävyt kohdillaan. Harmonia hivelee silmää. Toisaalta tykkään myös sellaisesta "kirpparikattauksesta", jossa kaikki tyylit ja värit ovat iloisesti sekaisin keskenään. Tässä makupaloja, jotka kamera nappasi tällä kertaa.
Löytyikö yhtään suosikkia? Ehkä eniten kiinnitin huomiota siihen, että valkoinen oli vieläkin hallitseva väri, ja raikkaus, puhtaus ja keveys toistuivat eri taloissa. Myös ruokailutilat olivat usein isojen ikkunoiden lähellä niin, että maisemat ja puutarha ovat lähettyvillä.

Asuntomessujen sisustus tuntuu kauniilta, mutta välillä kaipaa sitä kerroksellisuutta ja persoonallisuutta, joka syntyy, kun huonekaluja, esineitä ja astioita kertyy vuosien mittaan. Aina ei sisustusta lähdetä tekemään nollasta, vaan kotona voi olla omia, puolison, perittyjä tai yhdessä hankittuja huonekaluja.

Nämä kaikki yhdessä rakentavat sitä matkaa ja historian palapeliä, joka parhaimmillaan näkyy kodissa kivoina yksityiskohtina.

Nyt kohti viikonloppua kodikkain mielin ja lämpöisin terveisin :)

12 kommenttia:

 1. Oikeastaan kaikki kattaukset ovat omalla tavallaan kauniita ja houkuttelevat istumaan pöydän ääreen. Eniten pidin ensimmäisestä kattauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmis kattaus tosiaan houkutteleee pöytään. Omassa arjessa on niin helppo napata pelkkä muki kaapista. Kattaus myös herättää ruokahalun ja uteliaisuuden siihen, että mitähän on tarjolla :)

   Poista
 2. Pidin ensimmäisestä kattaukseta, se kuvaa eniten minun sisustus tyyliäni!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan että koko ensimmäisen kattauksen talossa oli sellainen kodikas ja rento tyyli, vaikka mukana oli ripaus luksusta :)

   Poista
 3. Eka on suosikki, ihanat astiat! :) mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähdet astioissa ja tekstiileissä ovat nyt tosi suosittuja :)

   Poista
 4. Kaikki on omalla lailla kauniita mutta olisi kotoinen olo toiseksi viimeinen- Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä astioissa on vähän sellaista mökkimäistä tunnelmaa :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Astioilla ja liinoilla on aika kätevä vaihtaa tunnelmaa. Meillä oli kotona aikoinaan sellainen vahakangas pöydällä. Olihan se kätevä, varsinkin pienten lasten kanssa. Omassa kodissa olen vältellyt sellaisen hankkimista, mutta kyllä sitten joutuukin usein laittamaan liinat pesuun :)

   Poista
 6. Taidanpa olla vanhanaikainen, mutta yhdessäkään kattauksessa ei ollut pöytäliinaa, vain kaitaliinoja tai tabletteja. Toki tuolla asuntomessuilla esitellään myös huonekaluja eli halutaan pöydän pinnankin näkyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan totta, että kalusteita halutaan korostaa ja tuoda esille. Tykkään myös itse liinoista, ja eriyisesti sellaisista vanhanajan liinoista, joissa on leveät pitsit :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...