lauantai 17. elokuuta 2013

Sakset, Libanonin makuja ja suklaakakkua

Letkeää lauantaita kaikille. Yleensä viikon jälkeen on sellainen olo, että viikonlopun alkaessa saa aikaan kaikenlaista, kun päällä on viikkokierrokset. Suitsait koti kuntoon, kauppaan, ruoka uuniin, pyykit koneeseen. Lauantaina tapahtuu sitten jonkinlainen hyytyminen, varsinkin jos nukkuu vähän pitempään. Aamun teehetkeen menee ikuisuus, ja lehtikin on kiva lukea rauhassa. Listalla olisi kaikenlaista tekemistä, mutta pieni laiskottelu houkuttelisi enemmän. 

Hyödynsin sadesäätä etsimällä inspiraatiota rapujuhlien kattaukseen. Tänä viikonloppuna monet juhlistavat loppukesää pienillä kekkereillä. Meillä ne on vasta edessäpäin, joten nyt on ollut ihan hyvää aikaa miettiä kattausta ja tarjottavia.

Kaapissa on teeman mukaiset pöytäliinat, servetit ja kaulurit. Viime vuoden jäljiltä oli tosin jäänyt jokunen tahra, vaikka ne olivatkin kunnon pesussa. Luin muuten lehtiartikkelin siitä, kuinka ns. perinteiset aineet toimivat hyvin puhdistamisessa, kuten sooda, sitruuna jne. Joihinkin ne tuntuvat tehoavan ihan hyvin, mutta sitten tuntuu olevan sellaisia superpinttymiä, joihin ei tehoa muu kuin sakset ;)


Tämän reseptin löysin Pentikin sivuilta, jossa on aika kivasti erilaisia reseptejä ja kattauksia. 

 Salaatti Iberico

100 g ilmakuivattua kinkkua (Iberico)
1 hunajameloni
100 g Manchego-juustoa
rucolaa koristeeksi
Kuori meloni, poista siemenet ja leikkaa meloni viipaleiksi. Laita meloniviipaleet vadin keskelle. Revi kinkku melonien ympärille ja ripottele Manchego-lastut salaatin päälle. Koristele salaatti rucolalla.
 


Rapujen kuoriminen on aika hidasta askartelua, ja hetki täytyy näpertää ennen kuin leivän päälle kertyyy pureskeltavaa. Onneksi pöytään tulee muutakin herkuteltavaa.



Katsooko muuten kukaan yleisurheilun MM-kisoja? Näyttää siltä, että Suomelle tuli juuri keihäshopeaa. Onnittelut siitä. Mitenkähän meikäläisen urheilukisojen seuranta on jäänyt niin vähälle. Joskus pienenä muistan katsoneeni niitä jopa aktiivisesti. Nyt en häpeäkseni tunne edes nimeltä kaikkia suomalaisia kisaajia. No eihän sitä voi kaikkea mitenkään ehtiä seurata.

Nyt olen päässyt tutustumaan paikallisen opiston vapaa-ajan kurssitarjontaan tälle syksylle, ja vähän kiehtoisi libanonilainen ruokakurssi. Onko sinulle tuttu maailma? Alkupalapöytä on nähtävästi nimeltään meze. Se saattaa olla niin ruokaisa, että pääruokaa ei tarvita. Myös kasviksia ja yrttejä käytetään paljon. Tunnen jo mausteisen tuoksun leijuvan keittiössä, joten toivottavasti mahdun kurssille, kun halukkaita on kuitenkin paljon.

Nyt menen herättelemään makuaisteja suklaakakulla. Se loppui viikolla niin nopeasti, että tilasin uuden :)

Kuvat: Pentik

7 kommenttia:

  1. Meillä katsottiin keihäsfinaali :) Rapujuhlat ovat aina ihania ja ravut herkullisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keihään lisäksi näin satasen finaalin, jossa Usain Bolt kipitti muilta karkuun :)

      Poista
  2. Ilmakuivattu kinkku + meloni saavat veden kielelle.Täälläkin on katsottu opiston ohjelmaa.Käsityökurssit houkuttaisi,mutta taidan valita liikunnan.Koti-iltojakin täytyy olla nyt kun meillä on pienokainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin katselin käsityökursseja sillä silmällä. Olisi kiva opetella jotain ihan uutta taas, mutta täytyy tosiaan katsoa syksyn aikataulua, ja mihin kaikkeen energiaa riittää. Olin joskus myös syvävenytyskurssilla, ja se oli niin tehokasta, että uni tuli aina 20 cm ennen tyynyä :)

      Poista
  3. Ilmakuivattu kinkku + meloni saavat veden kielelle.Täälläkin on katsottu opiston ohjelmaa.Käsityökurssit houkuttaisi,mutta taidan valita liikunnan.Koti-iltojakin täytyy olla nyt kun meillä on pienokainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja ilmakuivattu kinkku on tosi herkku. Välimeren lahja maailmalle. Vai onkohan se sieltä kotoisin...

      Poista
  4. Herkullinen ohje! En katsonut muita lähetyksiä, mutta eilinen lähetys tuli katsottua kokonaan, hieno mm-hopea :)

    VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...