tiistai 27. elokuuta 2013

Rutiinikammo vai ei?

Mitä iloa on arjen rutiineista? Tämän kysymyksen olen joutunut esittämään, kun peruskauraa on ollut muutama viikko, ja kesäloma on muistojen  pilkkeenä silmäkulmassa. Lomalla on kivaa unohtaa aikataulut, ruokailuajat, nukkumisajat, kellot ja muut aikaraudat ainakin välillä. Sitten kun pellossa on eletty riittävän kauan, alkaakin vähitellen muistua mieleen tavallisen arjen hyvät puolet.

Lomalla keittiössä pitäisi olla välillä liikennevalot, että tietää kuka pysähtyy ja kuka saa mennä. Tiskivuori kasvaa, kun kaikki haluavat masun täyteen, mutta kukaan ei jaksaisi tiskata tai täyttää konetta. Yksi menee nukkumaan ja toinen herää aamiaiselle.

Ehkä arki ja loma on tarkoitettukin vuorottelemaan. Lapsikin tykkää rutiineista. Aikuisena huomaan tykkääväni siitä, kun arkeen palaa jonkinlainen järjestys. Enpä olisi uskonut sanovani sitä "ääneen", sillä nautin ylläreistä, spontaanista matkailusta ja olen vaihtelunhaluinen.

Lisäksi nautin ihan mielettömästi ruuanlaitosta ja leipomisesta. Silti tuntui mukavalta kävellä töiden alkaessa valmiiseen lounaspöytään, kun joku oli tehnyt viikon ruokalistan, ja ruokailu oli valintaa vaille valmis :) Ainahan se on mielessä. Nimittäin loma. Mutta arki taitaa olla se, joka saa rattaat liikkumaan.

Ovatko sinulle rutiinit ihastus vai kauhistus? Tässä päivän energiakuvat värikkäällä kattauksella á la Rice. Ihanaa arkipäivää toivotellen!


Kuvat: www.rice.dk

2 kommenttia:

  1. Rutiinit ovat joskus hyväkin asia, mutta niitä on hyvä joskus rikkoakin. Ainakin oma luonteeni on sellainen etten jaksaisi puurtaa vuodesta toiseen aina samoja asioita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietty rutiinin rikkominen tai uusi näkökulma voi avata myös silmät. Muutoksen tai erilaisuuden voi nähdä mahdollisuutena. Toisaalta jatkuva muutos voi olla kuluttavaakin. Lomalla on kiva olla muutama päivä luonnon helmassa, mutta sitten jo tekee mieli lähteä kurkistelemaan ympäristön tarjontaa :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...