torstai 15. elokuuta 2013

Nimpparijuhlaa vai ei?

Onko sinulla tapana juhlistaa nimipäivää? Olen vuosien aikana joskus lähettänyt kortin, tekstarin tai sähköisen kortin. Välillä olen muistanut aktiivisesti ja välillä unohtanut ihan kokonaan. Joskus olen antanut pienen lahjan, leivoksen, kukan tai leiponut kakun.

Synttäreiden viettämiseen meille on muodostunut aika selkeät perinteet, mutta nimppari on jäänyt jotenkin harmaalle alueelle. Oma nimipäivä oli pitkään niin kateissa, että sitä piti oikein kissojen ja koirien kanssa etsiä. Nimi (Marianne) ei oikein mahtunut suomalaiseen kalenteriin. Oikeastaan oli mukavasti valinnanvaraa, että minkähän maan kalenterin mukaan sen nimipäivän valitsisi. Sitten tuli aika, jolloin sain oikein oman virallisen nimipäivän. No olin jo tottunut ihan eri päivään vuosikaudet, niin eihän sitä uutta päivää mitenkään oppinut. Mitäs jos itsellä ei ole tapana juhlia nimipäivää, mutta toiselle se onkin hirveän tärkeää?

Eikös nimipäivän vieton voisi toisaalta nostaa ihan uudelle tasolle. Sitähän voisi yllättää työkaverinsa esimerkiksi sanomalla, että "en mitenkään voi ensi viikolla tulla työmatkalle, kun vietän nimipäivää" tai " voitaisiinko sitä avaruuslentoa lykätä mitenkään vähän eteenpäin, kun vietän juuri nimipäivää silloin" tai "meidän liike on nyt suljettuna nimipäivän vuoksi" Kannatus näille ideoille taitaa olla vähissä....


Mitäs mä tästä nimpparista höpisen? No kalenterin mukaan meikäläisen pitäisi juhlistaa sitä tänään. Tosin joku onnitteli jo eilen. Itse en olisi muistanut päivää ollenkaan. Kakkua syötiin jo eilen, ja se olikin hyvää.
Haluan siis onnitella kaikkia teitä/meitä nimpparisankareita lämpimästi, ja ei haittaa yhtään, jos laittaa pienen vinkin siitä, kuinka sitä tulisi juhlistaa. Laittaisinko lehteen... En juhli. Olen matkoilla :)

5 kommenttia:

 1. Onnea, onnea :) Mellä ei juhlisteta nimppareita, mutta lapsena niitä hieman juhlittiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin se oli ehkä lapsuudessa enemmän esillä :)

   Poista
 2. Onnittelut. Kaverini juuri FB:ssa onnittelivat, en edes itse muistanut nimipäivääni, varsinkin kun kaikki kutsuvat lempinimellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole oikein kunnon lempinimeä ollut koskaan. Onnea sinne!

   Poista
 3. Onnea onnea! Meillä juhlitaan oman perheen kesken pienesti nimipäiviä.

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...