torstai 22. elokuuta 2013

Lego-kattaus juhliin

Lapsille järjestettävät synttärijuhlat ovat monelle tuttu juttu. Naamiaiset ovat olleet meillä hitti, ja yleensä on ollut muutakin ohjelmaa. Järjestäminen vaatii vähän vaivaa, mutta onnistuneen juhlan jälkeen kaikki ovat tyytyväisiä.

Kerran meillä oli vuosia sitten naamiaiset, ja pieni tyttö oli pukeutunut enkeliksi. Kesken juhlan häneltä alkoi tulla sitten verta nenästä, ja sitä roiskui pitkin valkoista mekkoa. Siinä taisi vierähtää muutama kyynelkin vielä lisäksi niin, että huolellinen maskeeraus levisi kasvoille. Siinä tarvitaankin monitaituria, kun enkeliä lohduttaessa osa porukasta säntäilee pihalla muffinssien ja tikkareiden kanssa.

Rapatessa roiskuu. Joskus juhlissa meno yltyy niin kovaksi, että hyvät konstit ovat tarpeen. Siksipä olenkin yrittänyt jo juhlapöytään kehitellä aikoinaan sellaisia juttuja, jotka saavat lapset istumaan paikallaan hetken. Tässäpä tulee siis Lego-juhlat. Jokainen lapsi saa oman alustan ja nimikkoukkelin.  Kattauksessa käytän erilaisia hahmoja, autoja sekä kärryjä tarjoiluvateina. Niihin voi laittaa keksejä, popcornia ja pientä naposteltavaa. Juhlaherkut tulee naposteltua pöydän ääressä, ja samalla huomio kiinnittyy legoihin. Tokihan kaupoissa on myytävänä aivan ihania lautasia, kuppeja ja muuta tavaraa, ja niitäkin meillä on kokeiltu. Nämä ovat kuitenkin olleet suosittu hitti.


Olen sekoittanut samaan kattaukseen legoja ja duploja. Sitten on erikseen esimerkiksi avaruus-, prinsessa-, heppa- ja viidakkolegoja, joista saa lisäväriä teemaan. Kunnon lego-pesu on myös paikallaan ennen käyttöä ruokailussa :)
Teemojen ei tarvitse olla pelkästään lasten juttu. Meillä kun laittaa muutaman Kinder-munan pöytään aikuisille, niin johan  porukka on kohta askartelemassa, kokoamassa ja "leikkimässä" niillä ikään katsomatta :)

6 kommenttia:

 1. Voi mikä hieno idea. Uskon, että toimii ja on varsin helppo myös toteuttaa. Taidanpa vielä kokeilla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppous on aina plussaa, kun sitä järjesteltävää tuppaa muutenkin olemaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Vähentää myös keksinmurusten ja leivosten jäämiä matolta, sohvalta, nojatuolista... :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...