perjantai 30. elokuuta 2013

Latinokeisari, kattaus ja artisokkaa

Heippa ihanuudet. Perjantai ei ole unohtanut meitä, vaan palasi jälleen viikon harhailun jälkeen omalle paikalleen. Viikkoon on mahtunut sellaisia pieniä herkkuhetkiä, joita haluan jakaa kanssanne. Kuvia katsoessani huomasinkin, että monissa niissä oli pilkahdus keltaista tai oranssia, joten syystunnelmissa mennään :)

Eilen oli sitten ensimmäinen salsatunti, ja täytyy kyllä myöntää, että se oli kivaa. Kurssin vetäjät tanssivat ensin parina meille tanssin, ja sen jälkeen lähdimme opettelemaan alkeita ja perusaskelia. Musiikki oli svengaavaa, ja jo muutaman opitun askeleen jälkeen pääsi kokemaan tanssin fiilistä.

Mieheni pääsi jyvälle aika nopeasti, vaikka askeleiden pänttäämiseen menikin jonkin verran alussa aikaa. Sitten, kun homman saa selkäytimeen, eikä koko ajan mieti askeleita, alkaa nauttia hommasta. Sitten tulikin "isku vyön alle". Vetäjät sanoivat, että "Nyt sitten vaihdetaan pareja. Vieraan kanssa tanssimalla pystyy huomaamaan toisen virheet paremmin" KÄÄK! Pieni paniikki iski. Jouduin sitten sellaisen lavojen kuninkaan pariksi, jonka silakkamaisen sutjakas liikehdintä sai meikäläisen vajoamaan maanrakoon. Toinen ketkutteli menemään kuin latinokeisari ja minä laskin ääneen tahteja ja tuijottelin varpaita. Meikäläisellä hiki virtasi ja kainalot olivat märkinä, kun parini lähti liitelemään pyörähdyksiä kuin vanha tekijä. Odotin hartaasti biisin loppumista.

Sitten palattiin omien parien seuraan, mutta tunnin aikana vaihdettiin pareja niin monta kertaa, että kaikki olivat tanssineet sekaisin. Uuden parin kanssa ei tiennyt, pitäisikö kysellä kohteliaasti jotain, vai keskittyä tanssiin. Heti, jos avasi suunsa, niin askeleet menivät sekaisin. Pupillit tapittaen takaseinää sitten tanssittiin, ettei kompastuisi omiin polviin. Rakkoja ei tullut ja fiilis oli hyvä. Tosin kurssilla pitäisi olla ensi kerralla enemmän porukkaa, jotta se saisi jatkoa. Saa nähdä kuinka käy. Salsakärpänen on puraissut. Ugh!

Torstaina käväisin ohimennen Pentikin myymälässä, ja tämä kattaus innosti kirpeällä raikkaudella. Pienet kurpitsat ovat ihania koristeita. Loppujen lopuksi muutamalla yksityiskohdalla saa kattauksesta tehtyä kivan. Pidin myös "leikkuulauta" -alustasta, jossa on sydän :)


Eilinen lounas oli yksi suosikeistani eli maa-artisokkakeitto. Pehmeää ja samettista, ja päällä pilkahdus oranssia.


Keskiviikkona oltiin kyläilemässä, ja tässä onkin tuliainen emännälle. Ihastelimme remontoitua asuntoa, jossa oli ihana mummolatunnelma, pelargoniat ikkunalla, vanha hirsiseinä keittiössä, puukaappeja ja pitsiverhoja. Oikeastaan vietimme läksiäisiä, sillä pariskunta muuttaa saariston suojiin ja aloittaa ihan uudenlaisen elämän. Kaupunki vaihtuu mereen, kalastukseen ja luontoon. Tiedän muitakin, jotka ovat vaihtaneet kiireisen kaupunkimaailman rauhaan, hiljaisuuteen ja metsäiseen maailmaan.


Nuori kotikokki yllätti eilen sushi-annoksella, kun tulin kotiin. Ainekset oli hankittu omin neuvoin eri kaupoista, ja keittiössä oli vilskettä ja vilinää. Siinä saakin askarrella tovin, ennen kuin vatsa saa täytettä. Olikin mukava tulla salsatunnilta kotiin, kun kaapissa oli valmista iltapalaa :)


Nyt virkein mielin kohti viikonloppua, joten pirtsakkaa päivää kaikille!

4 kommenttia:

 1. Varmaan oli kivaa, kunpa saisin myös mieheni vedettyä mukaan salsaamaan. Pitää kait kokeilla ylläri tekniikkaa, sidotaan silmät ja viedään "kivaan" paikkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se tietysti auttaa asiaa, jos molemmat ovat motivoituneita :)

   Poista
 2. Salsatunnilla oli kyllä varmasti kivaa!

  Sinulle on haaste blogissani :)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...