tiistai 20. elokuuta 2013

Kenkäfriikkejä ja kielinikkareita

Tänään löysin Suomalaisesta kirjakaupasta sattumalta hauskan pelin, jonka idea on vanha ja tuttu muistipeli. Mikäs olisikaan oivallisempi lahja kenkäfriikille tai ajankulu tyttöjen iltaan.  Pelin ideana on löytää kengälle pari, mutta samalla saakin aikamoisen katsauksen kenkämuotiin ja trendeihin aina vanhoista vintage-herkuista päivän Manoloihin :)


Ja voihan sitä perehdyttää tarvittaessa jälkikasvuakin jo pienestä pitäen. Mitä, jos pieni söpöliini oppisikin enimmäisenä tunnistamaan ja lausumaan tämän kengän sen sijaan, että lueteltaisiin Muumi-hahmoja, kattiloita tai metsän eläimiä.... :) Yes. Hyvä idea.....tai sitten ei....


Estetiikka pelastaa sotkuisenkin päivän. Olen yrittänyt mahduttaa töiden lomaan kaikenlaista pientä pakollista puuhastelua. Kotona odottaa tiskivuori ja eilisen vihannesrumban jäännökset. Onneksi on saatavilla lehtisiä, joissa kaikki on kohdillaan ja sommiteltuna. Mieli saa rauhoittua hetken katselemalla kauniita kuvia, ennen kuin savotta alkaa.


Meillä on syöty liikaa kakkuja viime aikoina. Tunnustan heikkouteni, joka on tämä ranskanpastilleilla maustettu kermavaahto. YOLO! Sanotaan meillä nuorison toimesta vähän joka tilanteessa. Eli You Only Live Once. Lisää kakkua :)


Tänään on ollut ihan huikean lämmin päivä. Aamulla oli melkein kylmä, ja iltapäivällä pukkaa lämpöä oikein kunnolla. Pitää vaihtaa pipoa ja hellehattua, kun alkaa taas nämä syksyn vaihtelevat säät.

Asiasta  viidakkoon. Eikös joskus ole oikein jossain kilpailussa todettu, että suomen kielessä yksi kauneimmista lauseista on " Alavilla mailla hallan vaara" , ja onhan sitten vielä "Aja hiljaa sillalla". Niin, että eihän meidän puhe ole pelkkä räminää ja kolinaa, konsonattien pauketta, vaan joukosta löytyy aivan upeita helmiä. Entäs orava, rastas, raparperi, porkkana, raastinrauta tai laululintu, lilja, höpönlöpön? Mikä on sinun mielestäsi kaunis, erikoinen tai kiva sana suomen kielessä tai murteissa?

7 kommenttia:

 1. Tykkään noista valkoisista kengistä ne muistuttaa mun hääkenkiä.-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niisä on jotain nostalgista, ja tuo nyöritys on kiva.

   Poista
 2. Kiitos varsin käyttökelpoisesta uudissanasta YOLO! se tulee toistumaan myös täällä jatkossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä voi perustella aika monta asiaa, joten Yolo vain kiertämään :)

   Poista
 3. Tosi kiva peli-idea, kiitti vinkistä! Tiedän jo ystävän, kenelle tämän voisin käydä ostamassa lahjaksi, joten täytyypä käydä kurkkaamassa jos näitä vielä löytyy..

  www.mineamarissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkiä ei voi koskaan olla liikaa, ja pelin avulla pääsee ihailemaan monia herkkuja :)

   Poista
 4. Yolo on hyvä motto elämään! Otetaan käyttöön (ja lisää kakkua myös tänne, kiitos!)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...