tiistai 13. elokuuta 2013

Drockilan kynttiläpaja

Viime viikon reissun varrelle osui kiva paikka pienelle visiitille. Reittimme kulki Orimattilan ohi, ja siihen osui sopivasti Maria Drockilan kynttiläpaja. Myynti ja valmistus tapahtuvat vanhassa tehdasrakennuksessa, joka olikin somistettu kivasti erilaisin teemoin. Myymälässä oli isot ikkunat kokonaisen seinän leveydeltä valmistuspuolelle, niin että tekemistä saattoi seurata samalla.

Olen nähnyt Drockilan kynttilöitä aikaisemmin sisustusmyymälöissä, ja muistaakseni viime jouluna oli lähikulmilla sellainen pop up -myymälä. Hinnoiltaan nämä eivät ole ihan sieltä edullisimmasta päästä, mutta niissä tuntuu toisaalta käsityön leima.Tämän kynttilän toin tuliaisiksi sieltä, mutta en ole vielä malttanut avata pakkausta. Sydämet ympäröivät neljällä sivulla, ja liekki saa sydämen värin hehkumaan :)


Harrastuksesta alkanut kynttilämuotoilu on muuttunut matkan varrella työksi. Laajassa valikoimassa oli paljon sellaisia kynttilöitä, jotka sopivat juhlaan ja lahjaksi. Lisäksi oli kivoja sesonkiin liittyviä kynttilöitä. Tässä pöllö kavereineen yhteiskuvassa :)


Tämä valmistustekniikka tuntui olevan esillä vahvasti. Esillä oli myös keväisiä kukkia, joita on ikään kuin upotettuna pintaan. Myymälän nurkassa oli myös joulupaja, jossa oli reki sekä joulun tunnelmaa.


Paja on muuttanut vuonna 2003 Orimattilaan, enkä olisikaan sitä tiennyt, ellen olisi saanut paikallisilta vinkkiä.  Kynttilämaailman lisäksi myynnissä oli pieniä sisustustuotteita. Pieni kahvila tarjosi makupaloja ostosten lomassa. Visiitti oli piristävä kohde kiireen lomassa tunnelmalliseen maailmaan :)

9 kommenttia:

 1. Tosi suloisia nuo pöllö-kynttilät, ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein ei malttaisi polttaa tuollaisia ollenkaan :)

   Poista
 2. Minä henkeen ja verreen kynttiläimmeinen kesät talavet :)

  VastaaPoista
 3. Mie aina tuonne pistäydyn ihailemaan kun matkan varrelle sattuu, liikkeessä on ihana tunnelma !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanaa, että pääset aina kurkistelemaan uutuuksia tuoreeltaan :)

   Poista
 4. Voi juu, kynttiläpaja on ihana! Maria muuten pistää usein joulunaikaan myymälän tänne Porvooseen ja hän on siellä itsekin välillä tiskin takana, saman kylän asukki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti tunnelmallinen. Tuolla tehtaassakin oli oikein jouluinen fiilis, vaikka on kesä.

   Poista
 5. Kivan näköisiä kynttilöitä. Kampissa on muutamana jouluna ollut pop-up myymälä.

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...