sunnuntai 18. elokuuta 2013

Arabian Papukaija

Onko sinulla jokin sisustusesine, joka on erityisen rakas, tai sarja, jota keräät mielelläsi? Olen aina tykännyt erilaisista kannuista. Jo pienenä mummolassa pidin siitä, että pöydässä oli maitokannu eikä pahvipurkkia. Se johtui myös siitä, että maatilalla oli paljon lehmiä, eikä maitokaupasta tarvinnut purkkeja kantaa.

Lapsena muuten ihmettelin, kuinka lehmät osasivat kulkea kaukaa laitumelta tietä pitkin jonossa ja kääntyä oikean talon portista sisään.  Pikkuinen pirpanakin osasi hoitaa homman kotiin, kun oli niiiiin fiksuja lehmiä.

Kotona on helppo napata purkki jääkaapista, mutta viikonloppuisin ja juhlakattauksiin varsinkin laitan yleensä astiasarjaan kuuluvan kannun.

Tämän kuvassa olevan Arabian papukaijakannun suhteen olen herännyt vähän myöhään. Se on ollut meillä kaapissa kauan, mutta pidin kuviota jotenkin eksoottisena aluksi. Meidän leveysasteillahan ei juuri papukaijat lentele, vaikka matkoilla olenkin niitä aina ihastellut.

Olen nostanut kannun vitriinistä esille, ja laitan siihen välillä kukkia. Samalla olen tutustunut kannun kuviointiin ja muotoiluun, ja nyt se on yksi suosikeistani.  Täydennän sisustusta yleensä vaihtuvilla näyttelyillä. Jokin esine on aina hetken katseenvangitsijana, kunnes tulee toisen vuoro. Vaikka kodissamme on paljon vaaleaa, on siellä myös räiskyviä väripilkkuja mausteena :)


Meillä on ollut tänään sopivan aurinkoista, vaikka tuuli onkin tuivertanut posken nukkaa. Eilen tuumailin aloittavani syksyllä libanonilaisen ruokakurssin, mutta sen lisäksi on kehkeytymässä yksi toinenkin hauska kokeilu. Siitä laittelen tänne lisää, kun saan lisätietoja ja varmistuksia.

Juuri nyt haluaisin leipoa sinulle lempeän muffinssin kuorrutettuna ilolla, levollisuudella ja kivoilla yllätyksillä syksyn kiireiden keskelle. Kuulemisiin ihanat!

14 kommenttia:

 1. Toi arabian papukaija kannu on ihana ja todella arvokas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosien varrella olen kiintynyt siihen itsekin kovasti :)

   Poista
 2. Todella hieno kannu ja näyttää olevan ihan ehjäkin...aarre!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannuissa on jotain romanttista, ja toisaalta ruokailun yhteydessä on kiva, jos astioissa on jotain sellaista, jota voi katsella. Se voi olla lautasen kuviointi tai jokin yksityiskohta.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Siitä on muuten tosi hyvä pitää myös kiinni. Tasapaino ja painopiste on juuri sopiva.

   Poista
 4. Kerrassaan hurmaava kannu...Hei joku ruokakurssihan oisikin vekkuli ajatus syksyn tullen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme olleet aikaisemmin Välimeren ja aasialaisen ruokien kursseilla. Se on ollut tosi mukavaa, kun porukalla tehdään. Sitten voi jatkaa kotona harrastusta, kun on kokeillut uusia makuja. Siellä on saanut innostusta kokeilla uusia ruoka-aineita ja erilaisia yhdistelmiä.

   Poista
 5. Todella kaunis kannu, ja kaunis asetelma siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kannu saa nyt olla hetken pöydällä, ja saapa nähdä, minkä vuoro on seuraavaksi :)

   Poista
 6. Libanonilainen ruokakurssi kuulosta uskomattoman hyvältä... ;P´

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi kielellä täälläkin odotellaan. Toisaalta pitäis ensin päästä kurssille :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...