keskiviikko 28. elokuuta 2013

Arabialta Lysti-sarja

Meillä ollaan astiafriikkejä. Juhlakattaukset ovat ihan oma lukunsa, mutta arjessa se tarkoittaa sitä, että ruokailutilanteeseen tekee mieli napata juuri tietynlainen astia. Tässä muutama esimerkki.

Jos tiedossa on jotain epämukavaa menoa, valitsen lautasen tai mukin, jossa on hassu tai humoristinen kuviointi (Pikku Myyrä tai Muumit). Oletko ajatellut koskaan, että astiasta kuuluu myös tietynlainen ääni, kun ruokailuvälineet osuvat siihen. Lautasen karhea pinta ei tunnu  mukavalta. Lautasen pinnoitteen ja materiaalin paksuus muodostavat miellyttävän äänimaailman. Ja tämähän on tosi tärkeä juttu varsinkin aamulla. Myöskään rikkinäinen lautanen ei houkuttele murojen syömiseen. Aina ei ole tosin aikaa hifistelyyn, joten sekin kuuluu arkeen. Ja muistan myös elämänvaiheen, jolloin halusin valita juuri sellaisen astian, jossa oli jokin persoonallinen yksityiskohta, painauma, kolhaisu tai lommo.

Taustalla on sellainen ajatus, että arjen astioilla voi olla myönteinen vaikutus, kuten kodin väreillä tai esineillä.Katsonko päivittäin esimerkiksi kivaa maalausta seinällä, josta saan myönteisiä tunnelmia, vai sellaista joka aiheuttaa ärsyyntymistä? Kodin astiat ovat esillä monta kertaa päivässä, joten täytyyhän myös niiden tunnelmalla olla jotain merkitystä. No ehkä tämä on vain omaa kuvitelmaa :)

Kivoilla astioilla lähtee päivä mukavasti käyntiin, joten siksipä ilahduinkin Arabian uutuuksista, joita täytyy käydä vilkaisemassa kaupassa tarkemmin.

Lysti-sarjan kuvioinnin taustalla on helsinkiläinen suunnittelutoimisto Pattern Bakery, joka on tuttu Arabian Joulukylä-sarjasta. Muotoilusta ovat huolehtineet Richard Lindh ja Pekka Paikkari. Lystin astioissa seikkailevat karhu, pupu, kettu ja orava. Kuvissa on piilotettuna myös hauskoja yksityiskohtia ja pieniä jekkuja :)

Näillä mennään tänään, ja illalla kyläilemään. Mukavaa keskivikkoa sinulle!

Kuva: Fiskars (Arabia)

5 kommenttia:

 1. Toinenkin astiafriikki länsirannikolta ilmoittautuu. Löysin tänne eilen, mutta nyt jo täytyy kommentoida.
  Kyllä päivä lähtee paljon mukavammin käyntiin, kun nauttii (vaikka sen kiireisenkin) aamupalan sekä aamuteen kauniista astioista.

  Ihana blogi sinulla!

  Heli


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tänne. Tervetuloa porukkaan mukaan, ja leppoisaa päivää sinulle!

   Poista
 2. Astiasarjan nimestä tuli ensimmäisenä mieleen lastenlaulu "jos sul' lysti on, niin kädet yhteen lyö" ja siitä tietenkin muunnos " jos sul' Lysti on, niin astiat yhteen lyö" :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon laulun muistan myös. Jostain ne vain mielen sopukoista esiin pulpahtaa :)

   Poista
 3. Tosi hauskan näköiset lastenastiat! :))

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...