maanantai 12. elokuuta 2013

500 puhtaana käteen

Nyt kävi tuuri, sillä selvisin lähes kastumatta harmaana vyöryvän pilvimassan alta kodin lämpöön. Koko päivän on ollut aivan loistava sää, ja sitten tuleekin täyskäännös. Eikös Italiassa ole sellainen sanonta, että
 "Koska sää ei ole mennyt naimisiin, se voi tehdä mitä haluaa". 

Kävin myös konttimassa marjapuskien alla vitamiineja. Kauempaa katsottuna näyttää siltä, että marjoja ei ole kovin paljon, mutta nehän ovatkin kätevästi piilossa lehtien alla. Oksatkin olivat niin raskaat, että suurin osa laahasi maata. Poiminta ei ollut kovin ergonomista, mutta täytyyhän sitä vähän vaivaa nähdä ruuan vuoksi :)

Laskin, että poimin noin 500 marjaa yhteensä. Tai se on ainakin arvio. Toisaalta ei ne kaikki olleet ihan puhtaita, kun yhdessä oli joku kärpänen tai sellainen ötökkäliini. 


Toivottavasti tästä satsista ei tule liikaa C-vitamiinia. Ei ole sitten kiva kukkua koko yötä, kun aamulla pitäisi olla tikkana pystyssä.

Kävimme tänään lounastauolla mieheni kanssa melko uudessa kasvisravintolassa syömässä. Ateriaan kuului salaattipöytä ja lämmin ruoka, joka oli pizza. Päällä oli tunnistettavasti ainakin sipulia, paprikaa ja ehkä jotain kaalta. Se oli ihan ok, mutta nälkä tuli takaisin aika nopeasti. Ehkä jäi proteiinit saamatta.


Niinpä vaan tämäkin viikko saatiin alkuun. Meillä on muuten tulossa savuporo-leipäjuustopiirakkaa parhaillaan uunissa, joten täytyypä mennä jonoon odottamaan omaa herkkupalaa.

2 kommenttia:

 1. Marjoista saakin hyvin nyt vitamiini varastojen täydennystä ( tai eihän ne kai varastoidu)ja ovat helppoa herkkua !
  Tuo savuporo...piirakka kuulostaa ihan himottavalta olisko ohejtta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirakkan syömisessä on se pieni riski, että siihen tulee himo :D Laitan tähän linkin, josta löydät reseptin vanhasta postauksesta:
   http://hopealusikkapuussa.blogspot.fi/2013/07/savuporoa-ja-leipajuustoa.html

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...