torstai 11. heinäkuuta 2013

Vanhan korurasian uusi elämä

Tervehdys ihanat. Tässä pieni palanen siitä, kuinka omassa sisustuksessani historia ja nykypäivä tervehtivät toisiaan ja kulkevat arjessa rinnakkain. Vanhoissa esineissä minua kiehtovat tarinat ja missä tavaran juuret ovat. Huonekalu tai jokin yksittäinen tuote saa aivan uuden merkityksen, kun sen taustalta löytyy jotain mielenkiintoista.

Tämä pieni rasia on tullut meille mieheni isovanhempien kodista. Rasia on nahkaa, pinta hieman konjakinsävyinen ja mukana on myös kantokahva ja lukko. Tämä on saamani tietojen mukaan ollut aikoinaan miehen korurasia kalvosinnapeille, solmion pidikkeille, sormuksille ja muille pienille esineille. Voin lähes tuntea sikarin tuoksun,  pehmeän nojatuolin ja tummat kalusteet :)


Tällä rasialla on vaihtelevia käyttötarkoituksia kodissamme, mutta nyt siitä on tullut linnunpesä, jossa on rusetteja, nauhoja ja tilkkuja. Toisaalta on suoranainen ihme, että vanhat tavarat säilyvät, sillä usein on haluttu päästä vanhoista ja kuluneista tavaroista eroon, ja tilalle hankitaan uutuuksia.


Katselin tuossa kaukoputkella hetken, ja viikonloppuhan siellä horisontissa häämöttää. Alkuviikosta ollaan tehty aamupäivisin pois aina jokin tylsä homma, ja loppupäivä onkin sitten tehty mukavampia juttuja. Selailin eilen myös keittokirjaa, ja metsästin uutta keittoreseptiä. Kesällä kaipaa kevyttä syötävää, ja jokin ihan uudenlainen keitto voisi tuoda vaihtelua.

Nyt sitten tomaatteja poimimaan ja kuulostelemaan mitä perheen reissaajat puuhaavat tällä hetkellä Tukholmassa :) Kuulemisiin!

4 kommenttia:

 1. Kivasti olet yhdistänyt uutta ja vanhaa! Tuo rasia on kyllä hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikille tarvaroille ei kotona aina löydy paikkaa, mutta otan esille aina jotain vaihtelun vuoksi, ja laitan välillä jotain kaappiin. Näin saa kierrätettyä tavaroita :)

   Poista
 2. Tuo on niin kaunis, etten millään saa silmiäni siitä irti!!

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...