maanantai 22. heinäkuuta 2013

Savuporoa ja leipäjuustoa

Reseptivinkki. Haluan kertoa yhdestä kotoisasta herkusta myös täällä. Juhlissa tämä on ollut toivottu herkku, ja reseptin myötä myös leipäjuusto on saanut uusia ystäviä. Tyttäreni on  tehnyt tätä piirakkaa yleensä meillä brunssille. Kokeilin itse tätä reseptiä ensimmäisen kerran viime viikon juhlissa.

Savuporo-leipäjuustopiirakka

Suolaisen piirakan pohjan voi tehdä varmasti monin tavoin, mutta laitan kuitenkin tähän reseptin version, koska se tuntui erityisen pehmoiselta.

Pohja
125 g rahkaa
0,5 dl sulatettua margariinia
0,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Sekoita rahka ja molemmat rasvat. Anna turvota noin 10 min. Lisää jauhot, joissa on suola ja leivinjauhe. Sekoita taikinaksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Täyte
Punasipuli
200 g leipäjuustoa
100 g kylmäsavuporoa tai suolalihaa
2 munaa
2 dl kermaa

Kuullota sipulit pannulla. Laita piirakan pohjalle sipulit, leipäjuusto ja savuporo. Kaada lopuksi kerma-munaseos piirakkaan. Paisto 200 astetta ja noin 25-30 min.


Leipäjuusto on monen herkkua, ja sitä olen syönyt jälkiruokana usein lakkojen kanssa. Leipäjuuston maussa ja koostumuksessa on kuitenkin jotain sellaista, josta kaikki eivät pidä. Tässä piirakassa se menee mukavasti muiden joukossa :)

11 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, tätä pitää kyllä testata! Itse kyllä tykkään leipäjuustosta kaikessa muodossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minut on myös "marinoitu" leipäjuustossa, kun mummo valmisti sitä aina pienenä maatilalla. Tuoreena ja lämpimänä se on todella hyvää!

      Poista
  2. Savuporo on niin hyvää, kuulostaa herkulliselta piirakalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savuporo on vaarallista, kun siihen tulee himo :)

      Poista
  3. Samankaltainen, Kinuskikissan blogista bongattu ohje, on ollut jonkun aikaa juhliemme suosikki. Savuporoa, juustoleipää ja persiljaa. Ja pohjaan taisi tulla ruisjauhoja venhän lisäksi. Eli ISO PEUKKU tällekin reseptille... :P´ *slurps*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kokeilla laittaa persiljaa tähänkin versioon joku kerta :)

      Poista
    2. Ja sinun resepti lähtee minun testaukseen, oli sen verran maukkaan oloinen...

      Poista
  4. kuulostaapas hyvältä taidan totetuuaa meidän pienimmän ristiäisissä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi juhlapöytään :)

      Poista
  5. Näyttääpä hyvältä! En ole koskaan aiemmin laittanut leipäjuustoa piirakkaan, mutta nyt kyllä täytyy testata. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelin itsekin aluksi, kuinka hyvin se sopi piirakkaan. Samalla siitä tulee ruokaisa ja täyttävä.

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...