keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Matkailijan makupaloja

Heissulivei kaikille! Kotimaisemissa jälleen Tampereen reissun jälkeen. Kylläpä sitä kahdessa päivässä ja yhdessä yössä ehtiikin nähdä ja kokea kaikenlaista. Tampere on sillä tavalla tuttu, että olen opiskellut siellä parikin kertaa. Välillä on aina kiva käydä tsekkaamassa tunnelma.

Tällä kertaa olin liikkeellä tyttäreni kanssa kahdestaan. Juna oli sen verran aikaisin perillä, että saatiin jo tiistaina aika mukava katsaus tarjontaan. Sääkin lämpeni mukavasti iltapäivällä, joten puistovisiitit sopivat ohjelmaan hyvin. Stockalta aloitettiin ja siitä sitten Hämeenkatua pitkin inspiraation mukaan. Kävin muuten ensimmäistä kertaa Tallipihassa. Se oli oikein tunnelmallinen paikka. Pidän siitä, kun vanhat puutalot säilytetään ja niissä on kahviloita ja pieniä, tunnelmallisia kauppoja.

Mieleen jäi tältä reissulta myös Kauppahallin tunnelma. Siellä on aina mukava poiketa, ja tälläkin kertaa löysimme hyvät ateriat. Cotton ja Putiikki Rannalla tarjosivat mukavaa muotia. Kantriina sisustusliike oli aivan ihastuttava, ja sieltä laitan muutamia kuvia sitten eri postaukseen.  Kehräsaaressa on aina pakko käydä katsomassa käsityötaitajien osaamista.

Tässä kuvassa on päivän päätteeksi lösähdetty hotellin hoiviin makustelemaan kakkua, suklaata ja vähän lukemista. 


Koskipuistossa oli mukava istua ihan rauhassa auringonpaisteessa. Tyttäreni tykkäsi muuten Koskikeskuksen jätskipaikasta, jossa sai itse tehdä annoksen. Siellä oli pehmiskoneet ja kipot rivissä. Kaikki lisukkeet sai myös annostella itse. Tee se itse -annoksesta tulikin jättimäinen.


Tiger-tilpehöörikauppa on hassu. Myös Turussa olen käynyt siellä. Kaikkea pientä, tarpeellista ja tarpeetonta on tarjolla. Kaikkea mitä kuvitella saattaa, ja sellaistakin mitä ei osaisi kuvitella :)


Stockalla menetin sydämeni tällaiselle piknik-korille. Ai miten ihana, ja sopivasti tuollaiset punavalkoiset Marianne-raidat ;)


Aamiainen tuli enemmän kuin tarpeeseen. Pieni miinus reissussa oli se, että hotelliin saapui kolmen aikaan yöllä äänekäs porukka, joka juhli jatkoja käytävällä. Pari tuntia meni valvoessa ennen kuin tupa hiljeni. Lokoisaa oleilua Laukontorilla. Kaupunkimaratonilla suosin käytännöllistä pukeutumista. Se tarkoittaa erityisesti mukavia kenkiä. Nämä Papaya-kengät löysin keväällä Turusta, ja ne pääsivät kunnon testiin. Pohjat olivat pehmeät, ja niillä jaksoi kävellä kaksi päivää ihan hyvin.


Tällaisilla reissuilla laukkuun kasaantuu kaikenlaista tavaraa kuin Mummojen käsilaukkuun. Ei siinä muuten mitään, mutta punttijumppa on tainnut sittenkin jäädä liian vähille, kun niskat meni jumiin kassien kantamisesta. Siinä oli jos jonkinlaista pussukkaa, eväitä ja vesipulloa.Reissu on tehty ja kaupunki nähty. Saimme mukavasti tyttöjen omaa laatuaikaa. Tuliaisia, kohtaamisia, inspiraation lähteitä, kuvia ja muuta mukavaa on tulossa. Toin myös miehelleni yllärituliaisen, josta kerron lisää. Toivottavasti teillä on kaikki mukavasti. Kuulemisiin ihanat:)

3 kommenttia:

 1. Mansesteri on mahtava! Iloinen postaus :) Tallipiha on ihana. Mutta mites Mansen paras puoli: mustamakkara?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkähän se mustamakkara jäi kokonaan kokeilematta. Ehkä se johtuu siitä, että tarjolla oli nääs niin paljon kaikenlaisia herkkuja. Löysimme myös vohvelikahvilan, joka oisi ollut aivan ihana paikka, mutta sekin jäi ensi kertaa varten :)

   Poista
 2. Kivan kuuloinen reissu! Siitä onkin aikaa, kun olen Tampereella käynyt.

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...