torstai 18. heinäkuuta 2013

Lapin ja vähän muidenkin kulta

Toiset marjat ovat omaan makuun enemmän kuin toiset. Eniten meillä menee mansikkaa ja mustikkaa. Mustaherukka menee mehustukseen ja puolukka hilloksi. Perhepiirissä on innokas marjastaja ja kalastaja, joten marjoja on ollut lähes aina tarjolla tuoreena ja talvisin sitten pakkasessa.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, kuten tälläkin marjalla. Lakka, Hilla, Suomuurain, Valokki ja olisko vielä muita nimiä ? Toiset pitävät sitä suurena herkkuna, mutta toisille esimerkiksi pienet kivet ovat häiritseviä. Omaan makuun se sopii jäätelön tai vaniljaisen kastikkeen kanssa. Vitamiineja tässä onkin hyvä tankata valmiiksi päivän rientoihin :)

Juhlat alkakoon! Kuulemisiin myöhemmin :)


6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Vaihtelu virkistää marjoissa, ja sitten on vielä vadelma. Niiden poimiminen ei ole risukossa kovin mukavaa, mutta maku on mainio :)

      Poista
  2. Lakat on iiiihania! Toimii ihan missä tahansa muodossa - harvinaista herkkua, tosin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en taitaisi osata suunnistaa oikeille lakkapaikoille. Tai luultavasti eksyisin :)

      Poista
  3. Hillojaaaa....mums! :D Mustaherukka on minun ehdoton lempparimarja, mutta kyllä hilla on hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin aivan unohtaa punaherukan. Sitä söin aina pienenä suoraan marjapuskista :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...