perjantai 26. heinäkuuta 2013

Haikon Kartanoelämää

Vuosien aikana on matkoillamme ollut kaikenlaisia yöpymispaikkoja. Tällä kertaa halusimme hemmottelua, vaikka kokemusta on myös leirielämästä. Arjen vastapainoksi on kiva, kun ei tarvitse miettiä kokkailua tai tiskaamista.

Haikon Kartanossa olemme yöpyneet kerran aikaisemmin, ja siitäkin on kulunut jo pitkä aika. Oli ihana palata näihin rentouttaviin maisemiin viettämään muutama päivä.


Kartano on rakennuksena kaunis, ja koko hotellialue sijaitsee rauhallisella paikalla vesistön äärellä. Tälläkin kertaa vieraina oli paljon pariskuntia, jotka olivat nauttimassa yhdessäolosta. Tämä kuva on puiston puolelta, ja parvekkeilta sekä terassilta on näkymä puistoon ja rantaan. Tämän kartanorakennuksen vieressä on erillinen rakennus, jossa on myös hotellihuoneita ja kylpylä.Tämä näkymä aukeaa suoraan Haikon kartanon terassilta. Puistoalue on laaja, ja siellä on hyviä polkuja ja reittejä. 


Puistossa on monta lampea, joissa on suihkulähteet. Lisäksi on tunnelmallisia istumapaikkoja laitettu suojaisiin paikkoihin.


Rakennus on näyttävästi sisustettu, ja kaikella on tarinansa. Tämän historiallisen kartanon sisällä on seinällä myös sukupuu, jossa on vaiheittain kerrottu kartanon kulloinenkin omistaja.


Kartanossa on viehättäviä kabinetteja. Haikon Kartanossa on upeita juhlia järjestetty jo keisarin aikana. Kirjasto sopii esimerkiksi kahvin nauttimiseen. Kreivi Louis Sparre on suunnitellut nimeään kantavaan kabinettiin jugend-henkisen visakoivukaluston. Lisäksi on Kello-kabinetti, ja Kartanon toisessa kerroksessa on Kristalli-kabinetti.


Ruhtinaan elämää pääsee helposti kuvittelemaan näissä olosuhteissa :)


Pöydillä on näyttäviä kukka-asetelmia.


Aamiainen tarjoillaan Kartanon salissa, ja se olikin upea kokemus. Perinteisten herkkujen lisäksi tarjolla on aina jotain tuoreita erikoisuuksia. Pidin kovasti näistä lämpimistä, kuorrutetuista tomaateista, ja pannareista vaahterasiirapin kera.


Penkit sopivat mainiosti tunnelmaan ja tyyliin.


Tämä paikka sopii oikein hyvin pariskunnille ja hääpereille, juhlapäiviin ja erityistilaisuuksiin. Puistossa on mukava myös ottaa valokuvia muistoksi.


Meillä oli tuuria, sillä kuu näkyi loistavasti huoneemme ikkunasta. Ei tarvinnut telkkaria katsella, kun luonto järjesti upeaa näytettävää.


Retki on ollut nautinnollinen. Vielä tätä olisi jatkanut pidempään, mutta toisella kertaa sitten. Ihanaa viikonloppua sinulle toivottaen!

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta. Haikon kartanossa en ole koskaan käynyt, vaikka Porvoosta olenkin kotoisin. Täytyy kyllä varmasti joskus vielä sinne mennä, niin kauniilta näyttää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä paikkaa pieneen hemmotteluun. Sijainti on myös kiva kaiken kaupunkivilinän ulkopuolella. Silti on lyhyt matka palveluiden lähelle ja Porvoon keskustaan.

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...