torstai 25. heinäkuuta 2013

Design by Jukka Rintala

Päivään on mahtunut jälleen monenlaista. Tässä yksi reissuun osuneista retkikohteista. Helteinen sää on hemmotellut matkaajia, joten mielellään sitä toisaalta piipahti välillä viileään sisätilaan tutkimaan design-maailman tuulahduksia.

Porvoon Taidetehtaassa on parhaillaan Jukka Rintalan näyttely nimeltään Viivasta luomukseksi. Näyttelyn toteutuksen on tehnyt visualisti Matti Vaskelainen. Näyttely osoittikin, miten monipuolista Rintalan  tuotanto on. Monet juhlapuvut ovat tulleet tutuiksi esimerkiksi itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa, mutta taiteilijan kädenjälki näkyy monessa muussakin.

Esillä oli suuret teatterilavasteet, uniikkipukuja, kattauksia, huonekaluja ja erilaisia luonnoksia. Teatterilavasteet Jukka Rintala on maalannut itse. Lisäksi hän on maalannut näyttelyä varten kahdentoista taulun sarjan.


Esimerkkinä osa kesän juhlakattausta, jossa sama kuosi on pöytäliinassa ja lautasliinassa.


Tämä hääpuku on melko uusi. Luomus on ollut esillä Kuninkaalliset häät -ohjelmassa 18.6. TV4-kanavalla. Kukat ovat morsiusfloristi Elise Anttisen.


Näyttäviä värejä. Esillä oli myös erilaisia hattuja ja päähineitä.


Taiteilijan siveltimen vedot kertovat omaa tarinaansa. Tässä siveltimistä tehty taideteos.


Tässä siis katsaus päivän taidekattaukseen. Jukka Rintalan näyttelyyn voi tutustua 11.8.2013 asti. Tehdassalissa oli myös shop, jossa oli myynnissä Rintalan suunnittelemia tuotteita. Nyt on tullut nautittua useampana päivänä kulttuuria. Sehän sopii meikäläiselle oikein mainiosti.Tässä täytyy kohta kääntää nokka kotikulmille, sillä lauantaina pitäisi olla juhlissa. Kuulemisiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...