lauantai 13. heinäkuuta 2013

Casa Grande ja tangojalat

Onko sinulla valssit ja tangot hallussa? No meillä ei ollut, kun päädyttiin Seinäjoelle, ja siellähän oli Satumaata ja Liljankukkaa joka kulmalla. Olemme viettäneet viikon lähimaisemissa, ja päätettiin sitten perjantain kunniaksi lähteä ajamaan niin pitkälle kuin tankissa riittää bensaa.

Hetken kuluttua tuli vastaan peltoja ja latoja, asuntovaunuja, kukkamekkoja ja hattuja. No pitihän sitä poiketa tunnelmaa aistimassa. Meillä ei niin tuo lavatanssikulttuuri ole hallussa, ja häävalssia varten opetellut askeleetkin ovat vähän päässeet vuosien aikana ruostumaan :) Ehkä intoa on enemmän kuin taitoa. Tykkään kyllä tanssimisesta, ja joskus olin oikein innokas discoilija. Zumbassa on päässyt myös lattarirytmien makuun.

Tangomarkkinat ovat toisille selvästikin vuoden kohokohta. Asuntovaunujen kanssa tullaan hyvissä ajoin vakiopaikalle tapaamaan tuttuja. Terassit ovat täynnä, putiikit lupaavat alennuksia, tango-karaoke soi monessa teltassa. Juhlamekkoja, hattuja ja korkkareita sovitellaan ahkerasti. Eihän sitä tiedä, koska Se Oikea taluttaa yhteiselle tangomatkalle. Toisaalta maratoonari-tangoajat tanssivat asfaltilla lenkkareissa vesipullo vyöllä.

Löysimme mukavan italialaisen ruokapaikan nimeltään Casa Grande. Sitä voi kyllä suositella lämpimästi. Pizza oli maukasta ja kasvis-lasagne todella mehukasta. Lisäksi oli salaatteja, keittoa ja kanaa.


Keittiöstä kantautui pöytään italialaista puheensorinaa, joten tunnelma oli oikein teemaan sopiva.


Tässä on sisäänkäynti tangon maailmaan, jossa on kaikenlaista ohjelmaa pitkin päivää. Päivälippu olisi ollut kympin ja iltalippu sitten vähän kalliimpi.  Jäimme katselemaan ostoskadun tarjontaa.


Markkinat ja tapahtumat keräävät aina myyntikojuja. Nämä hauskat korvikset kiinnittivät huomioni. Muffinsseja, donitseja ja muita herkkuja korviin roikkumaan :)


Pitihän sitä poiketa muutamassa sisustusputiikissakin. Tein muutamia lahjalöytöjä, mutta niitä en voi ihan vielä paljastaa, kun juhlat ovat vasta tulossa :)


Makeat naurut sain paitakojuilla, jossa oli pohojalaasia sanontoja painettuna tyyliin:
"Ei pohojalaasekkaa täyrellisiä oo. Meiltä puttuu heikkouret" On se hyvä, kun on asenne kunnossa, ja eikös ne Duudsonitkin tuota komiaa sanomaa levitä ympäri maailmaa :) Ainakin tässä tapahtumassa erilaiset kulttuurit ja Pohjanmaan historia kulkevat käsikkäin.

 Viikonlopuksi on luvattu kotinurkille lämmintä säätä, joten uimaranta kutsuu. Ihanaa viikonloppua sinulle!

6 kommenttia:

 1. Tango-markkinoiden kokoinen aukko sivistyksessä on, muta paikkaantuuko se Seinäjoen Vauhtiajot-festareilla? ;) Ne on tullut testattua ja hyvä meno Pohjanmaalla aina on ollut. Hauska postaus ja hyvä ravintolavinkki: pistetään korvan taakse :)

  Hyvää viikonloppua Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtiajot keräävät joka vuosi paljon esiintyjiä, ja siellä on enemmän meidänkin suosikkeja kuin tangoiluissa. Suomi tuntuu olevan täynnä kaikenlaisia kesätahtumia. Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Ja ihan ylisuloisia nuo herkku-korvikset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvikset olivat yllättävän adon näköisiä makupaloja. Myös tavallisesta lakritsasta ja englanninlakritsista on tehty kivoja huopakoruja.

   Poista
 3. Hauskoja kuvia! En ole tangomarkkinoilla käynyt kertaakaan :) Kivannäköinen ravintola.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ihan kiva kesäinen tapahtumakokemus, vaikka en mikään fanaattinen fani olekaan.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...