maanantai 8. heinäkuuta 2013

Basilikaa ja kesämusaa

Hei kaikki ihanuudet. Lomailijan viikko alkaa nyt mutustelemalla maanantaita. Tänään olisi saanut nukkua vähän myöhempään, mutta alitajunnassa on vielä vanhat asetukset. No tällä tavalla saa päivästä irti enemmän, ja aina voi mennä takapihalle viettämään siestaa :)

Arvatkaapas mistä tämä basilika on saanut alkunsa? Tässä talvella Danonino-purkeissa oli mukana pieni pahvinpala, jossa oli siemeniä. Tyttäreni antoi sen sitten kasvatettavaksi. Liotin pahvia ensin vedessä, ja laitoin sitten multaan. Tällaisia lehtiä sieltä sitten alkoi kasvamaan. Toisessa purkissa oli tilliä, mutta ne eivät lähteneet itämään ollenkaan. Kyllä tästä taitaa muutaman lehden saada pastan sekaan :)


Nyt tuntuu mukavalta, kun tälle viikolle ei ole mitään aikataulutettuja tekemisiä. Se oli tarkoituskin, että mennään fiiliksen ja säiden mukaan. Ainakin tarkoituksena on rikkoa päivärutiinit, tehdä hyvää syötävää, käydä visiitillä sellaisissa paikoissa, joihin ei arkisin tunnu ehtivän.

Lomaan kuuluu myös kesämusiikki, joiden mukana voi kulkea erilaisiin tunnelmiin. Täytyy uudistaa puhelimen musiikkilista tuoreilla nuottikuvioilla ja ripauksella vanhempiakin klassikoita, jotka ovat päässeet unohtumaan. Ehkä kaivan nuotit esille, ja soittelen pianolla jotain ihan omaksi iloksi.

Muistan kuinka kesäisin soi aina mummolan radiossa suomalaiset iskelmät. Ikää ei ollut paljon, mutta kyllä sanat tarttuivat niin hyvin, että ne osasi ulkoa. Sellainen musiikkimarinadi jää mieleen, ja vieläkin tulee ahaa-elämyksiä, kun kuulee jonkun kappaleen, ja muistaa tilanteen jossa sen on kuullut.  Matkan varrelle mahtuu paljon sellaisia tilanteita, joissa on ollut joku tietty kappale mukana, ja musiikillinen muisti herää.

Ilman musiikkia maailmassa olisi niin paljon tylsempää. Nyt siis kohti uutta viikkoa notkein mielin :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä loma maistuukin pitkän talven jälkeen :)

   Poista
 2. Joskus olen suunnitellut että kasvatan erilaisia yrttejä purkissa, mutta niin se on jäänyt.
  Kasvimaalla on niitä tavallisia persiljaa ja tilliä.Basilika on hieno mauste.Timjamia on joskus ollu se sopii hyvin paistinperunoihin esimerkiksi.
  Hyvää viikkoa-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoreet yrtit on mukava napsia puutarhasta tai ikkunalaudalta, ja ne kasvaakin aika nopeasti :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...