torstai 11. heinäkuuta 2013

Äijäshoppailulla mukana

Tänään vaihdettiin mieheni kanssa roolit. On sellaisia kauppoja, joissa on molemmille kiinnostavaa katsottavaa. Sitten on niitä, joissa toinen räplää puhelinta odottaessa kärsivällisesti, että toinen saa kierroksensa tehtyä. Tänään olin ihan siivellä mukana, kun mieheni kävi omilla "ostoksilla". Tällainen keikka siitä sitten tuli.

Mieheni on Volvo-fani. Siis isolla V:llä. Olenkin saanut matkan varrella aikamoisen perehdytyksen varaosiin, lisätarvikkeisiin ja kakenmaailman erikoisvarusteisiin. Tykkään siitä, että auto on turvallinen ja toimii. Kesällä on ihan mukava, kun on ilmastointi. Mutta että automerkille saa myös omat kristallilasit takapenkin kyynärnojaan upotettuna. Tai, jos esimerkiksi virta-avaimeen haluaa tulitikkuaskin kokoisen erityiskannen, se saattaa maksaa lähes 100 eur. Alkaa tuntua siltä, että naisten käsilaukut ovatkin aika halpoja.

Ei siis oltu autokaupoilla vaan ihan varaosia hakemassa (ei kuitenkaan mitään kristallilaseja). Siinä odottaessa oli sitten aikaa käydä istumassa ja kokeilemassa muutamia malleja. Eikä ollut makkaraa tai mehutarjoilua :)


Sitten pitikin mennä tankkaamaan. Hesestä löytyi päivän pikapolttoaine, joka oli kanahampurilainen. Kaverini sanoo, että ne on takataskussa lämmitettyjä nämä formaattipurilaiset :)


Vanhat luurit ovat tulleet takaisin. Justiinhan näistä päästiin eroon. Monilla olen nähnytkin kännykässä kiinni näitä retroluureja. Se on muuten aika hauskan näköistä, kun joku puhuu tällaiseen kaupungilla.....


Sitten käytiin vielä huonekaluliikkeessä. Sain napattua kuvan omasta suosikkilampustani, joka on Verner Pantonin Onion. Sillä aikaa mieheni istui nahkaisessa nojatuolissa jalat rahilla ja katseli Boknäsin vitriinejä.


Nämä paikat sujuivatkin ihan mukavasti, mutta sitten alkoi hikeä pukata, kun mentiin muutamaan varaosakauppaan. Siellä oli lähes kaaoksen partaalla olevia nurkkia täynnä muttereita, porakoneita, sähköjohtoja, sahoja ja muuta sälää. Muistinkin sitten, että mullahan on "puhelu aulassa",  ja hiippailin raittiiseen ilmaan.

Näin kesälomalla on kaikesta huolimatta mukava kulkea kaupoissa yhdessä, kun normaalisti aikataulujen yhteensovittaminen on vähän hankalampaa. Sitäpaitsi tänään opin taas uusia asioita autonrenkaista, takaluukusta, vanteista ja korimalleista :)

5 kommenttia:

 1. Minähän olen sitten ihan äijä, kun käyn yksin autokaupassa :-) Nykyisen, kuukauden vanhan autonikin valitsin itse miehen mielipiteistä piittaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä pitää :) Luin muuten jokin aika sitten lehtijutun, jossa nainen oli menny rahojen kanssa yksin autokauppaan, mutta yksikään myyjä ei ollut vaivautunut palvelemaan. Siinä meni hyvät kaupat sivu suun. Nainen vei sitten rahat toiseen kauppaan. Eipä uskoisi, että eletään 2000-luvulla, kun tuollaista vieläkin tapahtuu :)

   Poista
 2. Ihania volvoja kuvassa! Ymmärrän hyvin volvo- fanina toista fania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen maailmaan voi hurahtaa ihan kokonaan :)

   Poista
 3. <3 VOLVO <3
  Fani hihkaisee täältäkin, perheeseeni kuuluu myös ulkona ja tallissa asustava musta paholaispoika nimeltä Voitto! :D

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...