maanantai 24. kesäkuuta 2013

Visiitillä Strömsön puutarhassa

Terveisiä Strömsöstä! Olet varmaan kuullut sanonnan " Ei mennyt niin kuin Strömsössä". Tämä on se paikka, jossa hifistellään ja valmistetaan kaikenlaisia lifestyle-makupaloja katsojille telkkariin. Ohjelma nousi monien katsojien keskuudessa kulttiohjelmaksi, ja kohteeseen on tehty jopa bussiretkiä.

Ohjelma on saanut nimensä sijainnin ja paikan mukaan. Strömsö on alun perin ollut kauppiasperheen kesähuvila, joka on rakennettu 1800-luvulla meren rannalle. Paikka on Västervik Vaasassa, kun Strömsö-nimisiä paikkoja taitaa olla jossain muuallakin.

Monet ovat ajatelleet, että paikkaa ei ole oikeasti olemassa, vaan se on lavastuksen tulos. Kyllä tämä kaunis puistoalue näyttäisi olevan olemassa, eikä ollut vain hellepäivän kangastus aavikolla. Pihapiiriä on aivan valtavasti, ja sijainti meren rannalla aivan ihanteellinen. Uimaranta ja iso nurmikkoalue suosivat piknik-retkeilyä ja oleilua muuten vaan.


Päärakennus on melko iso puutalo. Se on täynnä huoneita, joissa askarrellaan, tehdään ruokaa ja puuhastellaan kaikenlaista.  Suojaisa katos luo ihanteellisen paikan ruokailuhetkille.


Meri pilkottaa ihan vieressä ja ympärillä on iso puisto. Tämä pihapiiri on muutenkin iso alue tien päässä, jossa ei ole ihan lähellä muita taloja.


Päärakennuksen sisäänkäynti, ja taustalla näkyy puutarhamaja istutuksineen.


Puistoon voi penkin tehdä näinkin :)


Röh.Röh. Lemmikkejä pitää olla talossa ja tiluksilla :)


Piharakennuksen seinustalla rautalankataidetta.


Piharakennus on niin iso, että siinä on vierekkäin kolme tällaista samanlaista ovea. Kaikissa ovissa on kauniit puukoristeet.


Kukkalaatikoissa saa ruoste hehkua.


Tässä puutaha-/huvimaja, jossa suojainen pihapiiri istutuksineen. Taustalla pilkottaa punainen päärakennus.


Tämä puusaavi oli saanut mukavan paikan varjosta lehtipuiden alta.


Rannassa on erillinen rakennus, jossa uimarit saavat käydä vaihtamassa vaatteita. Uimaranta on suosittu, ja virestä kulkee kapea veneväylä. Hiekalla lekotellessa voi katsoa vesiskoottereita, kanootteja ja purjeveneitä.Tässä kuvakavalkadi puutarhasta. Olen käynyt joskus aikaisemmin sisätiloissa, mutta silloin ei ollut kameraa mukana. Sisätiloihin ei tällä kertaa päässyt, mutta ensi kerralla sitten :) Kuulemisiin!

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä, tuolla olisi kiva käydä! Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käymään. Koko alue on kesällä tosi kaunis pieneen käyntiin tai päivän viettämiseen retkeilyn merkeissä.

   Poista
 2. Lemppariohjelmani!!! Itseasiassa kävin illalla Plantagenissa ostamassa köynnöskasveja,koska ajattelin toetuttaa yhden vinkin Strömsöstä... Heinäseipäitä ja humalaa. Huippukauniita kuvia!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs sattui mukavasti. Ohjelmassa on tehty kyllä monta huikeaa ja kunnianhimoista ideaa. Muistan kuinka kerran nikkaroitiin kokoonataitettava markiisi-aurinkotuoli. Se ei taitaisi meikäläiseltä ihan onnistua :)

   Poista
 3. Kaunis paikka.
  Meillä oli tuollainen puunympäryspenkki hetken ennen kuin naapurin mullit kävi sen yöllä rikkomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä sitä kaikenlaista harmia sattuukin...

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...