torstai 27. kesäkuuta 2013

Tuoksupusseja kukista

Oletko koskaa kuivannut kesän kasveja, kukkia tai yrttejä? Olen lähinnä harrastanut ruusujen tai vastaavien kimppujen kuivattamista. Nyt olen kuitenkin vähän kiinnostunut kokeilemaan kuivattamista esimerkiksi pienten tuoksupussien tai muiden lahjojen tekemiseen.

Joitakin vinkkejä kuivaamiseen löytyi netistä. Vuorokauden ajankohdallakin tuntuisi olevan väliä, ja aamu tuntuisi olevan keräämiseen paras. Kuivattamispaikka tulisi olla myös pimeä. Toiset käyttävät myös uunia kuivattamiseen.

Täytyypä siis etsiä tietoa ja vinkkejä vielä lisää. Katsotaan saako oman puutarhan antimista tuoksupussia talven tuiskuihin ja hemmotteluhetkiin :)


Säätiedotus on luvannut sellaista rankkasadetta, että kukat saavat nyt olla vielä pihalla. Parturiin pitäisi piskojen välistä päästä puikkelehtimaan, ja ehkä piipahdan vielä hakemassa jotain herkkua ruokatorilta välipalaksi. Kuulemisiin ihanat :)

4 kommenttia:

 1. Innolla jään odottamaan mitä kuivattelet ja kuinka kauniita tuoksupussukoita saa valmistettua. Tuokumisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saan ainakin yhden tehtyä. Kukkakimppu näyttää suurelta tuoreena, mutta sitten kun sen kuivattaa, niin hupsista. Pussukan pohjalle tarvitaankin aika paljon kuivattua materiaalia.

   Poista
 2. Kaunis kuva! Esikoinen tekee kasviota tänä kesänä, olen sitä nyt seurannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva, että sellaisia tehdään edelleen. Meillä kerättiin ihan vain muutamia kasveja, mutta tietääkseni monet ovat tehneet todella kattavia luetteloita joskus koulussa.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...