lauantai 22. kesäkuuta 2013

Onkitesti ja orvokki-raparperi

Heippati kaikille ja letkeää juhannuspäivää! Nyt pääsi sitten vihdoin oma onki testiin meressä. Tässä pieniä makupaloja kuvien kera. Ensin vähän leipomuksia ja sitten merenrannalle. Sää on suosinut ihan mukavasti. Meillä ei ollut paahtavan kuuma, ja osittain oli pilviäkin. Suojaisessa paikassa oli todella lämmin, mutta avomeren tuntumassa täytyi laittaa jopa pitkähihaista päälle.

Raparperitorttu valmistui puutarhan sadosta. Toivotaan, että yhtä maukasta vartta pukkaa myös jatkossa. Hyttysiä oli aivan valtava määrä pusikkojen lähellä. En tiedä minkälaista mönjää olisi pitänyt levitellä iholle tai vaatteille, jotta ne olisivat pysyneet poissa. Siinä ne pörräsivät ympärillä niin innokkaasti, että piti jatkuvasti siirtyä puskien katveesta lähemmäs vesirajaa.Viikko sitten askartelin itselleni "ongen". Eihän tällä varmaan mitään kaloja tule, mutta istuskelin ja leikin sen kanssa :) Laatikkoon oli jäänyt pääsiäisen jäljiltä muutama styrox-muna. Maalasin punaista väriä, ja laitoin sitten narua ja oksasta tuli vapa.


Tein testauksia rantavedessä, mutta siitä puuttuu vielä paino, ja koukku ja mato. Kyllä siinä muutama rautakala parveili ihmettelemässä uutta kohoa.


Lähdimme sitten myöhemmin vielä katselemaan muiden touhuja merellisissä maisemissa. Venelaiturit olivat melkein tyhjiä. Purjeveneet ja moottoriveneet olivat matkalla jonnekin tai huviajelulla. Yksi auto parkkeerasi melko lähelle meitä peräkärryn, jossa oli tynnyrisauna. Siinä he lämmittivät saunan kuumaksi, ja koko perhe pulahti mereen uimaan. Saunomisen jälkeen ovet kiinni ja autolla liikkeelle. Kätevä tapa tuollainen liikkuva sauna :) Saaristoon oli myös paljon tullut retkeilijöitä polkupyörillä. Kartta kädessä ja rinkat selässä kohti juhannuksen yötöntä yötä.


Pohkeissa punottaa hyttysenpuremat ja poskissa aurinko. Levitin kyllä rasvaa, mutta en ole varma oliko riittävät kertoimet. Viileän tuulinen merisää yllättää, ja vasta illalla huomaa kuumotuksen.

Toivottavasti sinulla on ollut mukavia hetkiä. Olemme nauttineet itse pienistä asioista, merestä, ruuasta ja vapaasta keräten voimia ja ladaten akkuja. Toivotan sinulle ihanaa päivää! Kuulemisiin.

2 kommenttia:

 1. Kireitä siimoja... ;)
  (Kalastajallehan ei saa toivottaa hyvää kalaonnea.)
  Ja hauskaa mittumaaria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä ongella joutuu kyllä kiertämään nakkarin kautta, mutta aina pitää edes yrittää :)Mukavaa juhannuksen aikaa myös sinulle!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...