sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Muumeja ja Röllejä

Mikä on ollut suosikkiohjelmasi lapsena? Eri sukupolvilla on omat suosikkinsa, mutta Pikku Kakkonen on pitänyt suosionsa. Sitten on ollut Muumit, Maija Mehiläinen, Pokemon, Kössi Kenguru, Pelle Hermanni, Rölli, Niksu ja vaikka mitä. Viikonloppuisin tulee varsinkin aamuisin melkoinen kattaus vauhdikkaita piirrettyjä. Muistan kuinka omassa lapsuudessa ohjelmien tempo oli todella hidas verrattuna nykyisiin ohjelmiin.

Aku Ankkojen tarinat kertovat aina jotain ajastaan, ja jotenkin en ole pysynyt ihan vauhdissa mukana. Tykkäsin juuri niistä vanhoista tarinoista, ja siitä maailmasta, joka niihin oli luotu. Jotkut piirretyt tempaavat mukaansa, ja niitä on mukava aikuisenakin katsoa.

Yksi vaikutuksen tehnyt piirretty on aikuisella iällä ollut Spirit. Tarina kertoo villihevosesta, jota yritetään kesyttää. Tarinassa ei ole kovin paljon vuorosanoja, vaan Hans Zimmerin ja Bryan Adamsin  luoma loistava elokuvamusiikki vie pääosin tarinaa eteenpäin tunteella. Se on ollut yksi meidän perheen suosikkipiirrettyjä. Eri ikäiset saavat siitä irti eri asioita, mutta minuun vetosi erityisesti tämä musiikki.


Spirit -villi ja vapaa -elokuvassa on mielestäni kivalla tavalla käsitelty elämän perusarvoja, luottamuksen rakentamista ja ystävyyttä. Koskettava kertomus kuljettaa erilaisten tunteiden läpi yllättävän taitavasti.
Onko sinulla ollut jokin tietty lastenohjelma, joka on tehnyt vaikutuksen, tai mitä teillä katsotaan innokkaasti?Toivottavasti sinun viikonloppusi on sujunut mukavasti. Tuttavilla oli eilen valmistujaisjuhlat, ja heiltä jäi todella paljon kaikkea herkullista syötävää. Niitä saatiin sitten monta rasiallista tämän päivän tarpeisiin :)

Huh, kun hellettä on pukannut. Meillä oli oikein kunnon ukkonen viimeyönä, eikä mennyt ohitse oikein millään. Huomenna uusi viikko, ja uudet tuulet. Tervetuloa kaikki uudet lukijat, jotka olette liittyneet porukkaan!

Kuva: Alempi weheartit

2 kommenttia:

  1. Mä tykkään Disneyn filmeistä vaikkei meillä lapsia olekaan mutta olen lapsenmielinen :) viikonloppu on mennyt juhliessa ylioppilasta ja aurinkoa palvoen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni lapsenmeilisyys tekee hyvää, ja sellaista yritän myös itse ylläpitää sopivin maustein arjessa :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...