tiistai 25. kesäkuuta 2013

Mummola ja mustikkaheinä

Tässä tulee marjatervehdys. Muistin tässä kesäpäivää viettäessä kuinka lapsena aina mummolassa poimittiin villimansikoita heinään. Ei tarvinnut tehdä kuin pieni kierros pellon pientareella, niin heinänkorsi oli täynnä makeita marjoja.

Nämä isot makupalat ovat pensasmustikoita, ja niiden pujottaminen ei ollut ollenkaan niin sotkuista kuin aluksi kuvittelin.

 
Miksiköhän mummolassa tehdään aina kaikkea kivaa ja jänskää. Siellä sain pienenä ajaa traktorilla, lypsää lehmää (nythän koneet tekee kaiken), ruokkia vasikoita, kuoria pajuja, tehdä pajupillejä ja muuta. Tekemistä riitti koko päiväksi ilman pleikkareita.


Näissä vitamiini-tunnelmissa toivottelen piristystä päivään. Tiedossa on pieni piipahdus alennusmyynnissä, joten katsotaan minkälaista tarjontaa siellä on. Kuitenkin hajakokoja, eikä mitään kivaa... :) 

4 kommenttia:

 1. Tuoreessa muistissa ovat vieläkin nuo mummulassa ja toisessakin mummolassa, jossa vaan pappa eleli enää, koetut kesäpäivät. Ruokakin maistui paremmalle siellä. Pappa opetti saunan lämmitykset ja kalojen perkuut, soutamisen ja verkkojen putsauksen. Mummu taas tässä lähimummulassa oli aina kotona, joten siellä oltiin ympäri vuoden ja toinen kotihan se minulle olikin. Nyt olen itse kolmen lapsen mummu ja toivon luovani itse tänne meille samanlaista turvallista hyvää oloa lapsille. Mietin joskus, mistä se tunne lapsena tuli tuli ja päädyin siihen, että se on se, kun kokee olevansa ehdoitta rakastettu ja hyväksytty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita mummolamuistoja ja tärkeitä sanoja. Maailmassa on niin paljon sellaista, jonka vastapainoksi on mukava, kun tarjolla on lempeitä suojasatamia :)

   Poista
 2. Onpas suuria ja herkullisen näköisiä marjoja, nam!
  Ja kyllä, maalla sitä ei kaikenmaailman pelikonsoleita tarvittu..

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...