keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Makupaloja Euroopasta

Eurooppalainen ruokatori rantautui lähes kotikulmille, joten pitihän sitä mennä kurkistelemaan tunnelmia. Välimeren herkut ovat olleet suosikkejani jo monet vuodet. Tuskin muistan aikaa, kun kaupan tarjonta esimerkiksi oliivien suhteen oli todella minimaalista. Nyt herkkuja saa melko mukavasti, mutta silti kaikki uudet herkut ovat tervetulleita.

Tarjolla oli makupaloja mm. Italiasta, Ranskasta ja Saksasta. Oliivitarjonta erilaisilla marinadeilla ja mausteilla oli houkutteleva. Samoin puoleensa vetivät juustot ja leivonnaiset. Viihdyin aika kauan tutkimassa myös marokkolaisia ja tunisialaisia leivonnaisia. Baklavaa myös maistoimme, ja se oli makoisaa.


Tämmöinen vieraileva, kansainvälinen ruokatori on ideana kiva. Sillä tavalla pääsee tutustumaan tuttuihin makuihin reissuilta. Toisaalta myös ne pääsevät herkuttelemaan, jotka pysyttelevät kotimaisemissa.Ruokien lisäksi tarjolla oli myös kattaus Marseille-saippuoita, ja tässä myös kuivattuja laventeli-nippuja.


Tällainen kierros kehkeytyi tämän päivän reiteistä. Mukavia hetkiä sinulle toivotellen. Vielä on muuten tämä viikko aikaa osallistua arvontaan, joten tervetuloa mukaan klikkaamalla  Tästä

2 kommenttia:

  1. Hei jee: ruokasirkus saapui teidän kulmille! Sama kiertävä tori oli täällä Porvoossa viikon ja voi elämä mitä herkkuja... Varsinkin Italian juustot ja oliivitahnat... Sinä onnekas ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokasirkus onkin juuri osuva sana! Kiertelen ympäriinsä, ja kaikkea tekisi mieli ostaa :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...