maanantai 24. kesäkuuta 2013

Longchampista liikkeelle

Heippa kaikille! Miltä elämä näyttää tänään, juhannuksen ja mahdollisesti pitkän vapaan jälkeen? Mun täytyi ottaa oikein kiikari esille. Lähinnä sen vuoksi, että en mitenkään uskalla mennä liian lähelle maanantaita. Katselen vaan täältä kauempaa rannalta, että tuolla se maanantai lipuu ohitse aalloissa, ja minä olen vielä täällä sunnuntain puolella silmät sikkaralla.

Kääk. Miten tähän arkeen tulisi suhtautua. Olen opetellut muutamassa päivässä ihan uudet reitit kotona. Nyt olen unohtanut aamurutiini-reitin, ja kaikki kestää liian kauan, tavarat on hukassa, vaatteet väärissä paikoissa. Mitä laittaisi päälle, kun ehdin jo tykästyä oloasussa lillumiseen? Nyt tästä vaan täytyy vetää itsensä kehyksiin ja laittaa arkivaihde päälle. Nyt pitäis olla sellainen automaattivaihde, että pehmeästi ja sulavasti eteenpäin. En halua nykivää menoa tai kengurubensaa :)

Longchamp ja maanantai kuuluvat yhteen. Pussukka säilyttää arjen tarpeelliset välineet. Siellä on käsigeeli, pieni lakkapullo, vähän laastaria, nenäliinoja, huulipuna jne. Varsinainen survivor-kit.


Olen ahminut Palatsipäiväkirjani viikonlopun aikana loppuun. Uteliaisuus voitti, ja halusin kovasti saada selville, miksi hienosti uralla edenneen neitokaisen ura päättyi Kuninkaallisessa palatsissa kuin seinään. Vastaus oli palatsikuume. Sellainen tautikin on nähtävässti olemassa, ja monet ovat sen saaneetkin.

Kirjan mukaan tämä tarkoittaa sitä, että kun on liian kauan ollut kuninkaallisissa oloissa töissä, alkaa kuvitella olevansa itsekin kuninkaallinen. Erityiskohtelu, etuisuudet, arvoasema, hienot päivälliset ja muut pokkuroinnit etäännyttävät normaalista elämästä, ja hupsista. Moni ylittää sopivuuden rajat ja unohtaa olevansa jotain muuta kuin oikea siniverinen. Sitten onkin jo liian myöhäistä, ja edessä on matka kilometritehtaalle. Kirjan kirjoittaja myönsi, että överiksi meni. Sen pituinen se.


Nyt sitten arjen aherruksen pariin. Huutokauppalöydöt ovat saaneet kunnon putsauksen, ja ne ovat saaneet kuivua rauhassa ulkona. Nyt täytyy jättää kukkahatut, kastelukannut, perhoset ja muut ötökät hetkeksi puutarhaan. Meillä käy muuten pieni orava visiitillä terassilla. Laitoin vähän purtavaa, jos tulisi vaikkapa uudestaan. Toivon että päiväsi luistaa kuin tanssi, ja kaikki tervanjuontia muistuttavat asiat pysyttelevät loitolla! Kuulemisiin :)

2 kommenttia:

 1. Ihana blogi sinulla :)

  Kiinostaisiko sinua aloittaa seuraamaan toisiamme?

  http://kaika85.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys sinulle! Kyllähän se sopii aivan mainiosti. Minäpä tulen visiitille blogiisi, ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...