keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Lexingtonin kautta lomalle

Enää ei ole pitkä aika kesälomaan, joten suunnitelmia on jo vähän tehty. Niitä en tosin tehnyt kartta kädessä, vaan piipahtamalla ihanaan myymälään. Nyt on se mukavin vaihe, jolloin erilaisia vaihtoehtoja on avoinna, ja niitä voi pallotella vapaasti. Eniten kiinnostaa tällä hetkellä kiireetön oleskelu ja hemmottelu yhdessä paikassa. Pieni viihdyke on tervetullutta, ja spontaanit käyntikohteet fiiliksen mukaan ovat jees.

Luin vähän aikaa sitten artikkelin siitä kuinka länsimaissa lomaillaan tehokkaasti. Loma organisoidaan samalla tavalla kuin arki, ja sitten arvioidaan kokemusten määrää. Tavoitteena on ehtiä tekemään kaikkea mahdollista elämän aikana. Saattaahan se olla että retroilu palaa jälleen lomailuunkin. Sitten kaivetaan esille teltat, retkikeittimet ja sulkapallomailat. Muistan ajan, jolloin leirintäalueet olivat täynnä telttoja.


Ei tarvitse mennä kovin kauas ajassa taaksepäin, kun matka ulkomaille oli kova juttu. Nyt se on monelle meistä arkipäivää. Mistä syntyy sitten oikea lomafiilis, että arkeen palatessa on virkistynyt ja levännyt olo?


Onnellisuusprofessori Markku Ojanen antaa seuraavanlaisia vinkkejä lomailuun:

Jotain jää aina kesken, joten täydellisyyttä ei kannata tavoitella.
Tehdään asioita sen mukaan kuin hyvältä tuntuu.
Varataan riittävästi aikaa yhdessäoloon.
Jätetään tilaa spontaaneille asioille ja tapahtumille.
Mieti mistä itse nautit eniten ja pyri toteuttamaan toiveesi.


Helpolta kuulostaa, mutta onko toteuttaminen yhtä helppoa?
 Tällaista tuumaillessa jatkan lomasuunnitelmien tekemistä. Minkälainen loma on sinun mielestäsi paras?

2 kommenttia:

 1. Paras loma on kun saa istua pihalla kahvikuppi kädessä, yöpuku päällä ja seurailla kirjosieppo-poikasten lentoharjoituksia ;D
  Sitä mukaa kun kahvi mukissa hupenee ja tyhjenee , tyhjenee ajatuskin ihanasti. Ja jos rehellisiä ollaan saatan haahuilla yöpuvussa koko päivänkin tekemättä yhtään mitään .

  Kesä on van niin ihana ja kotona vietetty loma tuntuu joteenkin paljon pidemmältä kuin esim. ulkomailla vietetty loma ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutulta kuulostaa. Mä tykkään kotioloissa "hiihdellä" sellaisissa kamppeissa, että mistään ei saa kiristää tai puristaa. Pyjamapäivät rules :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...