maanantai 3. kesäkuuta 2013

It`s so Monday

Heippatihei. Tässä kuvassa kasailenkin viikonlopun jäljiltä itseäni ja kirjaimia. Eiköhän sieltä aakkoslaatikosta löydy sopivat palaset tällekin päivälle. Ilta sujahti myöhälle, kun tuntuu siltä, että monet hommat on kiva aloittaa vähän sään viilentyessä. Niinpä sitten tartuin illalla pensseliin ja maalasin pienen istuinpenkin. Laittelen siitä sitten erillisen postauksen.

Kesäkuun kekkereitä on tiedossa, ja monella myös lomailua. Millä tavoilla valikoit kesäiset lomakohteet? Onko teillä vakiokohde? Teetkö ison reissun vai monta pientä reissua kesän aikana? Kesällä on mukava tehdä pienä reissuja ihan vaan hetken mielijohteesta. Kesäisessä säässä matka taittuu mukavasti, ja silloin tulee pysähdyttyä kivoille levähdyspaikoille, käytyä pienissä putiikeissa ja eksyttyä tutkimattomille seuduille.

Tässäpä yksi tarina siitä, miten lomakohteen voi valita. Tuttavaperhe ajatteli tehdä jotain spontaania. Niinpä he naulasivat ulkorakennuksen seinään Suomen kartan. Perheen pikkupoika sai sitten heittää yhden tikan kartalle. Siitä tulisi sitten lomailun kohde. Poika heitti sitten tikan pohjoiseen, aivan Suomen ja Venäjän rajalle. Siitä alkoikin sitten perheen kesämatka rajalle. Pääkohteessa ei sitten ollutkaan muuta kuin metsää ja vartija vastassa. Mutta seikkailu oli sekin :)


Meillä tykätään sellaisista fiilismatkoista, jolloin kaikkea ei tarvitse suunnitella niin tarkkaan. Toisaalta esimerkiksi heinäkuussa jää luu käteen pahimpina ruuhka-aikoina, jos on liian myöhään asialla. Kerran ei saatu hyttiä enää laivalta, ja oli "pakko" ottaa sviitti. No kyllähän se kelpasi meille. Oli erillinen makuuhuone ja olohuone, isot ikkunat, tuoreita mansikoita ja suklaata. Joskus on toisaalta tullut nukuttua autokannen allakin sen vuoksi, että ylempänä ei hyttiä ollut. En tiedä miten meikäläiseen vaikutti niin voimakkaasti se tieto hytin sijainnista, ettei uni tullut koko yönä. Vaikka harvemmin näitä jäävuoria näillä vesillä liikkuu..

Välillä, kun selailee jotain lomaesitettä, niin ihmettelee kuinka paljon meidän maassa on sellaisia pieniä, idyllisiä lomakohteita, joista ei oikeastaan tiedä mitään. Paikalliset ovat perillä niistä mukavista paikoista, mutta muualta tullut saattaa ajaa onnensa ohi.

Tässäpä pientä tarinointia uuteen viikkoon. Reteetä ja rentoa alkuviikkoa toivotellen!

2 kommenttia:

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...