maanantai 17. kesäkuuta 2013

Istuin vihdoinkin valmis!

Vihdoinkin tämä penkki on valmis. Iisakin kirkkokin on varmaan tehty nopeammin kuin tämä :) Penkki on tullut meille suvun kautta, ja viime kesänä aloitettiin innokkaasti hiominen. Se olikin helpommin sanottu kuin tehty. Helppoa olisi ollut vetää päälle uusi maali, mutta päätimme hioa kaikki vanhat maalit ensin pois.

Niitä kerroksia olikin sitten neljä. Päällimmäiset kerrokset lähtivät kohtuullisen helposti, mutta alimmainen kerros oli niin tiukassa, että siinä käytettiin kaikenlaisia lämpöpuhaltimia ja tekniikoita. Välillä koko projekti jätettiin lepäämään kunnes uusi tekniikka keksittiin. Tehokkainta oli maalin sulatus lämmöllä ja samalla kuorinta pois Nyt siinä on sitten valkoinen maalipinta. Päällinen sai myös uudeksi kankaaksi pellavaa.

Tämä pikku apulainen saa nyt uuden viran varapöytänä ja istuimena. Mitenkähän joskus täysin harmittoman tuntuisesta projektista tuleekin sellainen savotta ettei millään uskoisi. Meilläkin on kaikenlaista entisöity ja maalailtu, mutta tämä taisi viedä ajallisesti pisimmän korren :)8 kommenttia:

 1. Aivan ihana penkki! Meilläkin olisi pari huonekalun maalausprojektia odottamassa, saapas nähdä koska saadaan aikaiseksi...! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemiseen pitää olla oma rauha, kun tarvikkeet levittää esille. Sitten aloittaminen helposti venyy, jos ei ole yhtäjaksoista aikaa :)

   Poista
 2. Hiljaa hyvä tulee ;D UPEA penkki ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Joskus voi tehdä virhearvioita, jos tekee kerralla valmiiksi. Tosin tämä proggis venähti vähän turhankin pitkälle....:)

   Poista
 3. Aivan todella kaunis tuo penkki! Tuollaista ei tosiaan tule kaikilla vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin nyt aluksi siihen pellavakankaan, mutta jotain värikkäämpää on helppo siten nitoa siihen, kun kaipaa vaihtelua.

   Poista
 4. Oi todella kaunis & uniikki penkki! <3
  Tuo pellavakangas on aivan nappivalinta!
  Penkki istuu Teidän sisustukseenne vallan hienosti! :-)
  Näitte kovasti vaivaa, mutta lopputulos varmasti kruunaa kaiken. :-)

  Aurinkoista juhannusviikkoa Sinulle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projekti meinasi välillä jäädä kesken, mutta onneksi sitten kuitenkin saatiin homma tehtyä. Ihanaa viikkoa myös Sinulle :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...