perjantai 17. toukokuuta 2013

Torielämä kukoistamaan!

"Torilla tavataan!" Toisille tämä toteamus liittyy jääkiekkoon, mutta siihen liittyy muutenkin hauska näkökulma. Tori on kautta aikojen ollut se paikka, johon kokoonnutaan, jossa vietetään aikaa,  ja jossa tehdään samalla ostoksia.

Uudella paikkakunnalla - kotimaassa tai ulkomailla - tori on aina mielenkiintoinen paikka. Siellä voi hengittää paikallisuutta, lähiruokaa, ja saada käytännöllistä tietoa kaupan päälle. Monilla paikkakunnilla tori on elinvoimainen paikka, joka kukoistaa erityisesti kesäisin. Nostan hattua torimyyjille, jotka kukonlaulun aikaan kärräävät tavarat päiväksi paahteeseen ja pakkaseen, ja toistavat tätä vuosikaudet.Kuinka monen nuoren unelma on tänä päivänä tulla torikauppiaaksi? Tuskin sitä ainakaan opinto-ohjaajat kovin innokkaasti tarjoilevat. Torikauppiaat ovat kuitenkin mielestäni merkittävä osa paikkakunnan tunnelmaa, arkea, kaupankäyntiä ja matkailua. Tärkeä ammattikunta.

Tuotteet ovat ehkä hiukan kalliimpia, mutta harva pystyy kilpailemaan markettien isoilla ostomäärillä. Ostatko tuotteita torilta tai kauppahallista? Täytyy tunnustaa, että itse voisin ostaa useamminkin. Kesäisin käyn kalamarkkinoilla, ja torilta ostan vihanneksia välillä.


Marketit ovat tehokkaita ja nopeita, tosin persoonattomia. Ikean visiitillä mietin, että kuinka pitkälle voi itsepalvelu mennä? Kaikki tuotteet valikoidaan varastosta itse, ja lopuksi vielä kassalla hoidetaan kaikki ilman myyjää. Monen mielestä kätevää. Tarjottimetkin viedään monessa paikassa itse kärryyn. En usko siihen, että tämä omatoiminen palvelutyö kaupassa tai ravintolassa estää hintojen nousua. Työllistääkö tällainen toimintamalli sitten?

Tänään on upean lämmin päivä. Olen saanut nauttia hienosta toritunnelmasta, ja iloisten myyjien palvelusta. Lupaan käydä useammin torilla, ja katselen suurennuslasilla teho-yhteiskunnan tuomia ilmiöitä :)

Ihanaa viikonlopun odotusta!

2 kommenttia:

 1. Minusta kahviloiden hinnat sisältävät sen, että henkilökunta korjaa käytetyt astiat pois pöydistä. Ja toivon omalla laiskuudella olevan työllistävän vaikutuksenkin :-)

  Torihinnoissa maksan mielelläni siitä henkilökohtaissesta palvelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän taipuvainen samaan suuntaan. Toivoisin, että asiakaspalvelua arvostettaisiin joka tasolla, ja että siihen myös panostettaisiin. Ei ole kiva asioida robottien kanssa myöskään :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...