torstai 30. toukokuuta 2013

Tilda kesämekossa

Tildan kesä on alkanut. Nyt on keväisten juhlien aika, ja siksipä myös ompelun tuotoksena on syntynyt neitokainen kukkamekossa, pitsein ja ruusukkein koristeltuna.

Tällainen tytteli on syntynyt Tildan kaavoilla. Olihan siinä näpertämistä, mutta valmiiksi tuli. Tällä kertaa tein hiuksista letit, ja laitoin vielä keväisten juhlien kunniaksi ruusun hiuksiin. Sandaalit olen leikannut ihan sellaisesta vaahtomuoviarkista, joita saa askarteluliikkeistä. Koristeena on pieni kukka, jonka löysin ompeluliikkeestä.


Näin se ompelutuokio yleensä alkaa.  Esillä on kirjoja, ja sieltä sitten fiiliksen tai vuodenajan mukaan valikoituu joku ohje. Tilda-kirjoja on ilmestynyt jo todella paljon, joten kaikkea ei millään ehdi tehdä. 


Sitten täytyy tutkia kangasvarastot ja tarvikkeet. Jotain löytyy laatikosta, mutta yleensä uudet kankaat herättävät myös inspiraation. Siksipä tulee ostettua jotain pientä varastoon.  Kaavat olen tehnyt Tilda-kirjasta ihan perinteisesti voipaperille. Näitä pieniä palasia onkin sitten laatikot täynnä.Vartalon ompeleminen sujuu kohtalaisesti, mutta kaikkein tuskallisin vaihe on mielestäni kapeiden käsien ja jalkojen täyttäminen tiiviiksi vanulla. Siinä olen käyttänyt apuna kaikenlaisia puikkoja ja jopa rumpukapulaa. Se osoittautui aika käteväksi, sillä se ei ole liian terävä, eikä tee reikiä kankaaseen.

Nyt sitten tytöntyllerö pääsee ottamaan aurinkoa ja viettämään lokoisia kesäpäiviä. 


Tällaisia ompelu-uutisia tällä kertaa. Seuraavaksi sää, mutta urheilu-uutiset taidan jättää väliin. Aurinkoa ja ehkä pieniä sadekuuroja voi tulla, joten taidanpa ottaa Tildan sateelta suojaan, jos alkaa piskottelemaan :)


Ihania hetkiä toivotellen :)

2 kommenttia:

  1. Onpas suloinen! Nuo sandaalit ovat ihanat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tildan maailmassa on kyllä kaikenlaisia houkutuksia suunniteltu, ja siksipä se käykin vähän kukkarolle joka kerta, kun menee askartelukauppaan:)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...