perjantai 3. toukokuuta 2013

Sushi-taiteilua puikoilla

Oletko taitava käyttämään puikkoja syömiseen, vai otatko suosiolla haarukan ja veitsen? Mainitsin eilen meneväni sushi-paikkaan illalla syömään. Tässäpä muutama tuliainen käynnistä. Monipuolisesta ruokalistasta oli vähän vaikeuksia tehdä valintoja, mutta päädyimme kuitenkin ateriakokonaisuuteen.

Settiin kuului sekä Maki (8 kpl) että Nigiri (3 kpl).

Makit olivat nimeltään California, ja täytteeksi tuli rapupuikko, kurkku, avokado, majoneesi ja seesaminsiemen

Nigirit olivat lohi, grillattu ankerias ja Hamachi

Täytyy sanoa, että hyvää oli. Siitä onkin kulunut vähän aikaan, kun olen viimeksi sushia syönyt. Se tällaisessa paikassa on kivaa, että muutamalla eurolla saa ihan kivan pikaruuankin tarvittaessa. Se on kuitenkin hyvä vaihtoehto hampurilaiselle.


Puikkojen kanssa on aina vähän taiteilemista. Jos ei ole liian kova nälkä, niin homma sujuu paremmin. Liian nälkäisenä tekee mieli napata haarukka, ja antaa ruualle kyytiä. Onko sinulla hyviä sushi-kokemuksia? Omassa tuttavapiirissä suosio jakautuu. Toiset tykkäävät, ja toiset eivät yhtään :)

Kävin jokin aika sitten sushi-kurssin, ja siellä rohkaistuin kokeilemaan kaikenlaisia täytteitä. Huomasin, että täytteeksihän voi laittaa mitä mieleen tulee ja kaapista löytyy. Kotona voi käyttää omaa kekseliäisyyttä ja makumieltymyksiä.


Niin se on viikonloppukin tulossa. Jotenkin ei tunnu vielä siltä, kun on vähän päivät sekaisin vapun takia. Säätiedotus on luvannut jopa lämpimiä päiviä vähitellen. Sunnuntaina meille on tulossa vieraita, joten vähän valmistelua on tiedossa. Vähän joutuu myös ensi viikon työjuttuja valmistelemaan, vaikka onkin viikonloppu.
Jotain pientä askartelua on tiedossa, ja siitäpä laitan muutaman vinkin tännekin:)

2 kommenttia:

  1. Sushi on hyvää ja etenkin Stockalta ostetut Kalifornian sushirullat :)

    VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...