lauantai 25. toukokuuta 2013

Saako merkkituotteilla laatua?

Takaako luksus ja hinta myös laadun ja kestävyyden?  Minkälaisia kokemuksia sinulla on? Luksuksen määritteleminen ei ole aina yksinkertaista. Hinta kertoo jotain, mutta arjen luksusta ovat monet asiat. Marimekko, Mulberry, Lexington, Gucci, Vuitton, Peak jne. Kaikenlaisia merkkejä on huimasti, mutta kaikki eivät välttämättä ole luksusmerkkejä. Hinta voi silti antaa oletuksen, että kyseessä on laatutuote.

Tässä muutamia kokemuksiani laukuista, lompakoista ja vähän muustakin. Tämä Longchampin laukku maksoi aikoinaan sen verran, että siltä voi odottaa kestävyyttä. Laukku on nyt palvellut työtehtävissä varmaankin jotain kuusi vuotta. Alku oli hankala, mutta sen jälkeen laukussa ei ole mennyt mitään rikki. Heti ostamisen jälkeen toinen kahvoista irtosi ompeleestaan. Laukussa oli vuoden takuu, joten liike lähetti sen Pariisiin korjattavaksi. Hyvää asiakaspalvelua kokonaisuudessaan, eikä sen jälkeen ole saumat irtoilleet.


Tämä Gerry Weber -laukku on yksi kesälaukuistani. En pidä sitä varsinaisena luksusmerkkinä. Tykkäsin ostaessani väristä, mutta liukas kangas osoittautui murheelliseksi. Kahvojen viereen oli jäänyt liian vähän kangasta, joka liukesi ompeleestaan. Sain vaihdettua laukun kahteen kertaan uuteen, mutta se ei auttanut, kun koko erässä oli sama ongelma. Liian pienet saumavarat. Lopuksi tehtaalta tuli tämä viimeisin laukku, joka on juuri ja juuri rajoilla, että kestääkö saumat.

Toisaalta on mielenkiintoista, että kaapissani on kaikenlaisia halpis-kangaslaukkuja ja muita heräteostoksia. Ne eivät ole menneet rikki, vaikka ovat olleet kovassa käsittelyssä, ja osa jopa pesukoneessa.


Pisteet täytyy antaa Guccin lompakolle. Se on kestänyt laukun pohjalla kovaa käyttöä, eikä nuhraantumista ole ollut. Vuittonin avaimenperä on myöskin reissussa kulkenut ilman ongelmia.  Entäs sitten pyyhkeet, lakanat ja tekstiilit. Monet pyyhemerkit ovat ylellisen paksuja, ja niitä on kiva saada ja antaa myös lahjaksi. Esimerkiksi vuodevaatteet tuntuvat upeilta, kun ne on valmistettu laadukkaasta materiaalista. Kaikki tekstiilit eivät välttämättä kuitenkaan ole hinta-laatusuhteeltaan osuvia.

Omalla kohdallani olen huomannut, että hinta ei automaattisesti takaa vakuuttavaa laatua. Täytyy myös olla vähän tarkkana itsekin. Toisaalta. Kalliimpien tuotteiden kaupat haluavat myös varjella brändiään, ja mielellään onneksi korjaavat tarvittaessa tilanteen. Virheitä voi sattua valmistuksessakin.

Onko sinulla ollut myönteisiä kokemuksia tai harmillisia pettymyksiä?

By the way. Sormet ja varpaat oli juuri sitten mullassa. Tänään on päivä kulunut lähes kokonaan puutarhassa. Niistä kuvia sitten erikseen. Kuulemisiin, ihanat :)

2 kommenttia:

  1. Tämä onkin mielenkiintoinen postaus. Tein Mulberryn huivin huonosta laadusta omassa blogissa postauksen, se hajoaa melkein käsiin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista. Laittaa mietityttämään, että onko laatu jotenkin heikentynyt viime vuosina, vaikka hinnat ovat kuitenkin yhtä korkeat...

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...