perjantai 10. toukokuuta 2013

Sä oot silkkii...

Kalenteri näyttää, että on perjantai. Täytyyhän se uskoa, vaikka lähes maanantailta tuntuukin vapaapäivän jälkeen. Eilen sain uuden leipämaistiaisen, johon tuli kaakaota ja banaania. Yllärihän se oli, että maku ei ollut hassumpi. Toiset tykkäävät sekoittaa suolaista ja makeaa. Toiset haluavat pitää maut erillään.

Esimerkiksi tavallisen voileivän päälle saatan laittaa juuston kanssa viinirypäleitä tai siivun kiiwiä. Ruokalautasella tykkään pitää eri maut omissa ryhmissään. Toiset taas tykkäävät sekoittaa lautasella kaiken sellaiseksi "mössöksi". Mutta eihän mun nyt ruuasta pitänytkään jutella :)

Tässä on unelmieni kasvi, laventeli. Kävin Plantagenissa kurkkimassa taimien hintoja. Tekisi niin mieli laittaa sellainen purkkiin. Sitten törmäsin tällaiseen houkuttelevaan silkkikukkaan. En ostanut sitä, mutta ihastelin, miten aidolta se kuitenkin näytti.


Miten suhtaudut silkkukukkiin? Haluatko, että kukat ovat aitoja. Vai ovatko silkkikukat pelastus, jolloin ei tarvitse murehtia hoitoa tai kastelua?


Orkidea on yksi lempikukistani, ja olen nähnyt eräässä kodissa sellaisen silkkikukkana, ja oli niin aidon näköinen, ettei millään olisi uskonut.


Toisaalta. Voihan kodissa olla sellaisia kohtia, jossa kasvuolosuhteet eivät ole hyvät tai valo ei riitä. Silloin voi tällaisilla kukilla piristää sisustusta. Olen myös nähnyt kylpyhuoneissa näyttäviä silkkukukista tehtyjä asetelmia.

Nyt täytyisi kuitenkin taas miettiä laventelin kasvattamista. Tuleehan siitä onnistumisen iloa, kun saa kasvin menestymään :)

Niinpä se on sitten viikonloppu edessä. Ja äitienpäivä sunnuntaina. Mainiota perjantaita sinulle!

6 kommenttia:

 1. Nuo silkkiset ovat hienoja...mutta muoviset eivät todellakaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En myöskään pidä muovisista. Sekään ei ole kivan näköistä, jos silkkikukista on väri lähtenyt ja ne ovat haalistuneet auringossa. Mutta kyllä tuo laventeli näytti niin hyvältä... :)

   Poista
 2. Hmm, periaatteessa tekokukat ovat minulle nou-nou, mutta osa silkkisistä on kyllä varsin aidon näköisiä. Ehkä saattaisin langeta kokeilemaan joskus. Muoviset ovat aika kamalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä niiden laatu tai valmistustekniikka on kehittynyt, kun jotkut näyttävät niin aidoilta.

   Poista
 3. Mä olen niin huono kasvien hoitaja, että meillä on muutama tommonen tekokukka. Aika aidon näköisiä nekin kyllä ovat ja kaikissa huoneissa ei tosiaan valoakaan varmasti riittäisi aitojen kukkien kasvulle. Siitä huolimatta ovathan aidot kukat toki kauniimpia ja tuoksuvatkin yleensä ihanalle. Senpä takia meillä on niitäkin muutamia ikkunalaudoilla ja joskus on kiva piristää päivää ostamalla kukkia esim. keittiönpöydällekin :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on portaikossa sellainen paikka, jossa ei oikein mikään menesty. Sinne voisi laittaa ehkä silkkikukan. Kesän mittaan sitten saa poimittua luonnosta ja puutarhasta täytettä maljakkoon :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...