lauantai 11. toukokuuta 2013

Puutarha kutsuu

Kylläpä kävi puutarhamyymälässä tänään kova kuhina. Kaikki olivat selvästi päättäneet, että nyt on aika ostaa kesäkukat. Äitienpäiväkukkien valikointi toi tietysti oman mausteensa. Minkälaisista kesäkukista sinä pidät? Myyntiä vauhdittamassa oli vielä tuoreiden munkkien myynti. Ai, miten herkulliselta ne tuoksuivatkaan.

Yleensä olen niin malttamaton, että haluan laittaa orvokit hyvissä ajoin etupihalle purkkiin. Säiden lämmetessä valikoima kasvaa, ja silloin tulee taas intoa laittaa jotain uutta. Vuosien varrella on toisaalta oppinut katsomaan, mitä lajit menestyvät parhaiten. Takapiha on todella paahteinen ja kuuma. Etupihalla on paljon varjoa. 


Puutarhassamme on muutamia perennapenkkejä, ja lisäksi on ruukkuja. Ne ovat käteviä, mutta kesällä niiden tilavuus voisi olla isompi, ettei ne kuivu niin nopeasti.

Tänään oli mukava ihastella valikoimaa, ja miettiä erilaisia vaihtoehtoja. Mukaani sain mieheltäni hortensian. Se on tuttu kukka, mutta itselleni ensimmäinen. Hyviä hoitovinkkejä otetaan vastaan :)


Sinkkiämpärit, puulaatikot, penkit ja jakkarat ovat edelleen suosittuja sisustusrekvisiittana. Näyttävät asetelmat saa helposti, kun laittaa useampia lajikkeita samaan ruukkuun.

Tänään onkin sitten tiedossa puutarhahommia, ja erityisesti ruukkujen putsaamista ja pesua. Huomenna on tiedossa yhteinen ruokailu, kaffittelua ja kyläilyä. Leppoisaa lauantaita!


6 kommenttia:

 1. K-U-U-M-A! Pakko oli tulla sisälle viilentymään. Puutarhasesonki on todellakin alkanut: yllättäin sain tänään, LAUANTAIaamuna, tilaamani 1000 litran säkin koristekatetta pihaan. Ajatelin sen tulevan vasta ensi viikolla, mutta ei auttanut muu kuin ruveta hommiin. Hiki virtaa, muttei malttaisi lopettaa, koska työn jälki näky kerrankin heti ;)

  Ajattelin illalla vielä huristella puutarhamymälään. Olin eilen illalla. Ja toissa iltana... Ja... ;) Myymälä saa aikaa kierteen: eiku mä haluankin vielä sitä ja tota ja tuota.

  Puuhakasta viikonloppua Sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän on sitten puutarhahommat käynnissä :) Mun tekee mieli kans käydä katsomassa puutarhamyymälöissä pitkin kesää. Ja sitten vielä loppukesästä on ne alennusmyynnit. Toisaalta kiva puuhailla ulkona talven jälkeen.

   Poista
 2. ♥ kaikkea kaunista ja ihanaa! Juu, pihalla on oltu :) Aurinkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla vähän sateli, mutta illaksi tuli ihana aurinko :)

   Poista
 3. Ruuhkan puutarhamyymälässä tänään havaitsin minäkin, kun hain muutaman kasvin lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi oli vienyt mennessään muutaman perennan, ja tilalle pitäisi kans löytää jotain uutta. Ja sehän sopii hyvin. Pääsee puutarhakauppaan :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...