keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Piknik, Abba, meri, ja kalapaita

Täällä sitä ollaan, kukko ja minä. Vaikkei mulla kukkoa ole, vaan kukonlaulu. Tai voisi olla symbolinen kukko, mutta herään mieluummin johonkin muuhun ääneen :)

Eilinen meni niin tiiviisti työn merkeissä, että jäi vähän päivän uutisetkin niin kuin väliin. Jälkikäteen sitten bongasin muutaman asian, jotka kiinnittivät huomioni. Ne eivät olleet mitään maailmanhistorian talouspoliittisia linjauksia tai kehysriihen jälkipuinteja. Minua kiinnosti lätkäkommentaattori Juhani Tammisen kalapaita ja Abba-museon avajaiset Tukholmassa.

Nyt on vihdoinkin taas syy piipahtaa ihanaan kesäkaupunkiin naapurimaassa. Pakkohan se on nähdä, mitä ne luovat veikkoset ovat taas loihtineet tämän menestystarinan ympärille. Ja Tammisen kalapaita oli sinänsä hauska veto. Sai ainakin keskustelua aikaan. Oli siitä sitten mitä mieltä tahansa. 

Koska olet käynyt muuten viimeksi ongella tai muuten kalassa? Kuinka tuttua sinulle on kalan perkaaminen vai ostatko kalan valmiiksi käsiteltynä?

Kevään ensimmäinen piknik on nyt tehty, ja tässä tunnelmia eväskorin tuntumasta. Meri on lähellä sydäntä, ja kyllä muutkin vesistöt kelpaavat mainiosti. Ei tarvitse olla kovin suuri lätäkkö, niin meikäläinen on jo levittämässä siihen viereen vilttiä ja voileipiä :)

Retket meren rannalle lisääntyvät sään lämmetessä. Mukaan on helppo napata lähes mitä tahansa syötävää kaapista, mutta vielä enemmän saa esimerkiksi viikonloppuretkestä irti, jos näkee vähän enemmän vaivaa. Viileämpikin sää kelpaa, kun mukana on viltti ja pehmusteita.

Tyyni merenranta saa ajatukset lentämään maailman ääriin, ja kotiin palatessa olo on virkistynyt.


Nämä eväät on jo syöty, mutta laukussa on jo uudet makupalat. En ole kovin hyvä syömään tukevaa aamupalaa, joten varustaudun reissuun aina pienellä syömisellä. Auton nokka on siis menossa tänään rannikkoa pitkin kohti pohjoista. Toivottavasti pieni visiitti tarjoaa mukavia kohtaamisia. Jos luvatut lämpötilat toteutuvat, edessä on kesän tuntua :)


 ♥  Toivottavasti sinun päiväsi tuo mukanaan onnea ja iloa. Kuulemisiin myöhemmin :) 

2 kommenttia:

  1. Piknik meren rannalla, niin upeaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minut voi viedä pois mereltä, mutta merta ei koskaan saa pois minusta :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...